2/8 anonim válasza:
Én általában minden nagybetűt nyomtatottként írok, akkor is ha folyóírásban kezdek mondatot vagy írok le tulajdonnevet. Tudom, hogy ez nem felel meg a helyesírási normáknak, de eddig még soha senki se szólt érte, és soha nem éreztem, hogy ez miatt bármilyen szempontból is hátrányba kerültem volna bárkivel szemben is. Szóval szerintem nem gáz, hacsak nem helyesírási versenyre vagy Grétsy László bácsi jobbkezének készülsz.
4/8 A kérdező kommentje:
2016. ápr. 1. 21:45
5/8 anonim válasza:
Amíg olvashatóan írsz senkit nem érdekel. Felsőbb éveken külalaknál sem néznek ilyesmit. Felnőttként meg a kutyát nem érdekli milyen a K betűd.
6/8 anonim válasza:
Azért kicsit szerencsésebb lett volna a kézírásodról képet mutatni, mint belinkelni ezt a pár Google-képet. Amúgy ezzel különösebben semmi probléma sincs. A K betű egy szabályos nyomtatott K betű volt, az R betű is. A kézírás mindenkinek a sajátja, én is így írom, ahogy a képen látszik. Szóval ez nem gáz, nem is baj. Minél nagyobb leszel, annál inkább hasonlítani fognak a nagybetűid a nyomtatott nagybetűkre.
7/8 anonim válasza:
Ha látnád, én hogy írom ezeket, nem tennél fel ilyen hülye kérdéseket.
8/8 anonim válasza:
Semmiféle hivatalos előírás nincsen arra, hogy hogyan kell írni a betűket, úgyhogy amíg úgy írod, hogy felismerhetőek, addig jó.
(És nem mintha abból, ha esetleg lenne ilyen előírás, az következne, hogy akik betartják, azok a rendes emberek, akik meg nem, azok a szararcok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!