Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ezt is szereplőnek vegyem?

Ezt is szereplőnek vegyem?

Figyelt kérdés
Mivel a könyvben minden ilyen kérdésre annyi pont volt írva, ahány szereplőt aláhúztunk így gondolom mindegyiknél ez a helyzet. Viszont a lányom szerint a suliban a tanárnő azt mondta, hogy csak azt kell szereplőként megjelölni, aki meg is szólal a mesében. Ez tényleg így van? Szerintem az alábbi mesében a szereplők a következők: Tapsi, öreg bagoly, harkály doktor néni és szerintem a szülők is.
2010. márc. 31. 09:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek!
2010. ápr. 1. 19:32
 12/14 anonim válasza:
Nem olvastam el a válaszokat csak az elsőt, úgyhogy lehet hogy már megírta előttem valaki Nyuszi mama és Nyuszi papa helyet nyusiszülők:)
2010. ápr. 1. 19:50
 13/14 anonim ***** válasza:
46%
Kommunikáció: van adó-nyuszika aki elmondja- és vevő- a nyusziszülők-, a kommunikációs csatorna meg a beszéd. Csak ezen kritériumok-adó, vevő és csatorna- megléte esetén beszélhetünk kommunikációról. Pl. az elnök beszél a néphez a kommunikáció aktív szereplői. persze ezek elméleti dolgok és mindig az optimális esetet veszi figyelembe. Konklúzió: a nyúlszülők is szereplők. Tudom, hogy egy kisiskolás számára ez kínai egy kicsit, de egy jól képzett pedagógus szerintem el tudja majd magyarázni. Ebben a korban ugyanis a legfogékonyabb a gyermeki elme, és ha majd középiskolai tanulmányok során mélyebben foglalkoznak a kommunikáció és általában a beszéd problematikájával nem fog teljesen idegenül hatni a fent említett dolog.
2010. ápr. 2. 10:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Csakhogy novellában a "szereplő" nem egyenlő azzal, aki a kommunikációban részt vesz. Például az autónak nem alkatrésze a benzin, sem a motorba szívott levegő, de ezek nélkül mégse megy. Vannak bizonyos helyzetek, amikor más szempontok közül kell választani, illetve váltani, és ezt nehéz igazán megtanulni. Gyakorlati szempontból akkor is teljes az autó, ha fel van tankolva, levegő van a kerekébe pumpálva, stb, de esetleg mondjuk felszakadt az üléshuzat. Gyári szempontból azonban akkor teljes, ha ép az ülés, és tök mindegy, hogy a tankban mi van. És ez az, amit a legnehezebb megtanulni: ne ragaszkodjunk a steril definíciókhoz foggal-körömmel, ha a helyzet rugalmasságot követel. Használjuk az eszünket - és amit ezen a versenyen is valószínűleg inkább mérnek, hogy találjunk egy a környezetnek megfelelő nézőpontrendszert, és annak alapján eldöntsük, hogy jelen pillanatban mit tekintünk teljes autónak vagy éppen szereplőnek.
2010. ápr. 2. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!