Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Van arra valami külön szó, ha...

Van arra valami külön szó, ha valaki a plátói szerelmünk?

Figyelt kérdés
Nem magára a plátói szerelemre, hanem az ilyen szeretet által szeretett személyre kéne valami jó szó. Eddig még nem találtam rá szót és mivel fogalmazásról van szó hülyén nézne ki, ha folyton azt írnám, hogy plátói szerelmem.

2015. nov. 7. 17:55
 1/5 piriiiii ***** válasza:
51%
Viszonzatlan szerelem, nem kölcsönös szerelem, elérhetetlen szerelem. Nem külön kifejezés, de tökéletesen használható a plátói szerelem mellett.
2015. nov. 7. 18:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Magára a plátói szerelemre én is tudok szinonimát, de én úgy értettem, hogy arra van-e külön szó, akit mi szeretünk, de nem tudjuk, hogy ő szeret-e, vagy tudjuk, hogy nem szeret (a szerelmem, kicsim és hasonló általános párkapcsolati beceneveken kívül).
2015. nov. 7. 18:12
 3/5 BringaManó ***** válasza:

Igen, és erre kaptad meg a választ. Ugyanis a plátói szerelem, viszonzatlan szerelem stb. mind használható a személyre is: "Ő az én plátói szerelmem." "Van egy nő, aki az én viszonzatlan szerelmem, de azért én próbálkozom rendületlenül."

Külön a személyre én sem tudok szót.

2015. nov. 8. 09:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem hogy érted utolsó, ennyire nincs alacsony IQ-m. De ha nincs rá külön szó, akkor nincs, megoldom a dolgot.
2015. nov. 9. 15:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Esetleg elérhetetlen (mármint a személy).
2015. dec. 7. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!