Eddig is létezett erre szó, vagy én találtam fel egy újat? 16/F
Csak úgy eszembe jutott erről a vicces idézet (nem tudom az eredetét – szóljon, aki tudja):
„Éreztem, hogy úrrá lett rajtam a vágy. Megfogtam a derekát, az ajkaink szenvedélyesen egymáshoz értek – aztán összezárta a lábait, és összetört a szemüvegem...”
('Our lips touched... Then she crossed her legs and broke my glasses.')
Google: 2013. júl. 3-án már elsütötték előtted ezt,
Egyébként sem helytálló a definíció, mert ha azt mondják, ajkazás, abból nekem, ha esetleg a szövegkörnyezetben használják, akkor is a csókolózás jön le, nem pedig, hogy alvás közben hozzáérintem a számat valakiéhez.
Mellesleg miért csak alvás közben? Ébren is ugyanúgy lehet "ajkazni", hogy a másik nem 'avatkozik' bele.
szia!
Amit te leírtál, az a csók egyik fajtája. (Csókok lehetnek testrésziek, tehát, kéz, láb, test, fej, "segg"...stb. A testrészeken belül a testtájak, tehát kéznél kézfej, csukló, ujjak..stb., fejnél arc, száj, fül, homlok..stb. Ha a hely megvan, akkor jöhet a csók minősége, tehát a csak érintőlegestől egészen a masszív nyálcsorgatósig, ezután jöhet a hossza és lágysága. Már csak ennyi dologból is rengeteg kombináció van)
Régebben az Orosz fejedelemségnél, vagy talán cárságnál (nem tudom pontosan mikor), de az egyik uralkodónak a köszönése pont ilyen csók volt. Szájra adott ajakérintés. Bár az oroszok tényleg furcsa nép volt akkoriban, azért mégis csak furcsa. Bár a szakáll-adó és a nyers halikra is az oroszokhoz kötődik.
Az ajak egy része az arcnak. Mivel tele van ideggel (tapintó) így érzékeny, akár erogén része is lehet valaki(k)nek. Így természetes, hogy az ajakkal való játszadozás nem újdonság.
Viszont az ajkazás ilyen módon furcsa szókialakítás, de nem egy mai napi. (Ajakozás->ajkazás)
Új, feltalált szónak olyan szó érthető, amit eddig még semmilyen formában le nem írtak, és jelentésére sincs létező szinonima.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!