Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Eddig is létezett erre szó,...

Eddig is létezett erre szó, vagy én találtam fel egy újat? 16/F

Figyelt kérdés
"ajkazás - amikor az ajkad a kiszemelted ajkához érinted, miközben ő alszik" nem egyenlő a csókolózással, mert itt ő nem tud róla, és nem is jár egymás szájában a nyelvetek

2015. szept. 14. 06:13
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Van már = szájra-puszi, sokkal kedvesebb
2015. szept. 14. 06:57
 2/9 BringaManó ***** válasza:

Csak úgy eszembe jutott erről a vicces idézet (nem tudom az eredetét – szóljon, aki tudja):

„Éreztem, hogy úrrá lett rajtam a vágy. Megfogtam a derekát, az ajkaink szenvedélyesen egymáshoz értek – aztán összezárta a lábait, és összetört a szemüvegem...”

('Our lips touched... Then she crossed her legs and broke my glasses.')

2015. szept. 14. 08:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Google: 2013. júl. 3-án már elsütötték előtted ezt,

Egyébként sem helytálló a definíció, mert ha azt mondják, ajkazás, abból nekem, ha esetleg a szövegkörnyezetben használják, akkor is a csókolózás jön le, nem pedig, hogy alvás közben hozzáérintem a számat valakiéhez.

Mellesleg miért csak alvás közben? Ébren is ugyanúgy lehet "ajkazni", hogy a másik nem 'avatkozik' bele.

2015. szept. 14. 08:37
 4/9 anonim ***** válasza:
A magyar szóképző nyelv, egy szó "létezésének" csak annyi a kritériuma, hogy amikor kimondod, egy másik magyar(ul beszélő) ember értse, hogy az mit jelent.
2015. szept. 14. 18:44
 5/9 BringaManó ***** válasza:
ettől még van olyan, hogy valaki "feltalál" egy szót
2015. szept. 14. 20:38
 6/9 A kérdező kommentje:
#1 Nem szajrapuszi mert a puszinal egy ki vakumot kepzunk a szankban es az arcizmaink is megmozdulnak. En csak annyit csinaltam hogy hozzaerintettem 1 masodpercre az en szamat az ovehez.
2015. szept. 14. 21:07
 7/9 A kérdező kommentje:
#3 Nincs viszonozva, szoval ebren nem hagyna meg ezt se.
2015. szept. 14. 21:08
 8/9 BringaManó ***** válasza:
akkor aljas módon megerőszakoltad :-)-:
2015. szept. 15. 09:33
 9/9 anonim ***** válasza:

szia!

Amit te leírtál, az a csók egyik fajtája. (Csókok lehetnek testrésziek, tehát, kéz, láb, test, fej, "segg"...stb. A testrészeken belül a testtájak, tehát kéznél kézfej, csukló, ujjak..stb., fejnél arc, száj, fül, homlok..stb. Ha a hely megvan, akkor jöhet a csók minősége, tehát a csak érintőlegestől egészen a masszív nyálcsorgatósig, ezután jöhet a hossza és lágysága. Már csak ennyi dologból is rengeteg kombináció van)

Régebben az Orosz fejedelemségnél, vagy talán cárságnál (nem tudom pontosan mikor), de az egyik uralkodónak a köszönése pont ilyen csók volt. Szájra adott ajakérintés. Bár az oroszok tényleg furcsa nép volt akkoriban, azért mégis csak furcsa. Bár a szakáll-adó és a nyers halikra is az oroszokhoz kötődik.

Az ajak egy része az arcnak. Mivel tele van ideggel (tapintó) így érzékeny, akár erogén része is lehet valaki(k)nek. Így természetes, hogy az ajakkal való játszadozás nem újdonság.

Viszont az ajkazás ilyen módon furcsa szókialakítás, de nem egy mai napi. (Ajakozás->ajkazás)

Új, feltalált szónak olyan szó érthető, amit eddig még semmilyen formában le nem írtak, és jelentésére sincs létező szinonima.

2015. okt. 3. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!