Hogyan írjuk helyesen? Nők egymás közt vagy Nők egymás között?
Figyelt kérdés
Fórumtéma címhez kellene.2014. aug. 27. 17:45
1/4 anonim válasza:
A magyar helyesírás szabályai szerint mind a kettő változat helyes. Választani tehát ízlés szerint lehet. Melyik hangzik jobban adott esetben? Ezt kell eldönteni.
2/4 anonim válasza:
Nem értem egyesek miért nem tudják elfogadni, hogy léteznek szinonimák... már láttam olyan kérdést, hogy mi a különbség a krumpli és a burgonya között. Na mindegy. Mindkettő helyes.
3/4 anonim válasza:
Mindkettő jó.
Nekem speciel az első tetszik jobban, de talán csak azért, mert azt szoktam meg. (Az egyik nagybátyám szokta mondani időnként, némi gúnyos felhanggal... :D)
4/4 anonim válasza:
Én inkább írnám a "közt"-öt emberek, élőlények esetén (lásd Barátok közt című sorozat), és "között"-öt tárgyak, fogalmak esetén. De ízlés dolga, mindkettő helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!