Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Ha írok egy történetet, a...

Ha írok egy történetet, a gondolatokat írhatom így?

Figyelt kérdés

Pl.:

- Jó sok lesz ma a munka - gondolta xy.

Mintha párbeszéd lenne, de mégsem.

2014. máj. 28. 15:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%
Bocsánat az offért! Ha a második válaszom csupán a hivatkozott oldal stílusa miatt lett lepontozva, akkor kigúnyolt kisebbségiként maximálisan egyetértek a pontozók többségének negatív véleményével is...
2014. máj. 28. 17:41
 12/15 anonim ***** válasza:

Akik sunyi módon lepontozták a 10-es választ, azok legyenek kedvesek nyilvánosan megcáfolni a benne foglaltakat. Ha erre nem képesek, akkor úgy tekintek rájuk, mint gyáva és h.gagyú hátulról mellbe támadókra...

Ami a 11-es számú hozzászólást illeti, azt egyáltalán nem szarkazmusnak szántam. Tényleg roma vagyok, és valóban nem tudtam róla (mert figyelmetlen voltam), hogy a hivatkozott honlapon otromba cigány-és zsidóviccek is vannak.

2014. máj. 29. 20:25
 13/15 anonim ***** válasza:
A sorkezdő gondolatjel (vagy kötőjel) használata KÖTELEZŐ(!!!) a párbeszédeknél, még akkor is, ha néhány író olykor-olykor önkényesen megszegi ezt a szabályt. Ez teljesen logikus, mit nem lehet ezen megérteni?
2014. máj. 29. 20:29
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen, "KÖTELEZŐ(!!!) a párbeszédeknél", de a belső MONOlóg nem PÁRbeszéd.
2014. jún. 4. 15:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Monológnál nem ajánlott a gondolatjel alkalmazása, de GONDOLATI PÁRBESZÉDNÉL KÖTELEZŐ.
2014. jún. 5. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!