Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogyan tanuljam meg a szóelemz...

Hogyan tanuljam meg a szóelemzést?

Figyelt kérdés

Mikor tanultuk már akkor sem tudtam,vagy épp hiányoztam.

De mostmár szükségem lenne rá,mert nagyon sok ilyen feladat van nyelvtanon.

Neten már kerestem,de nemigazán találtam olyat,ahol levan írja,honnantudjamh az épp..jelző;tárgyrag;határozószó..stb..

Valaki leírná,vagy mutatna olyan oldalt,hogy megtudjam tanulni?

2014. máj. 11. 13:01
 1/3 A kérdező kommentje:

*határozórag

kötőhangzó,személyrag

2014. máj. 11. 13:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Türelemmel. A képzőket, jeleket és ragokat már rég tanultátok külön-külön. Egyrészt tudnod kellene, hogy melyik toldaléknak mi a funkciója, másrészt pedig ismerni kellene a fajtáikat. Ha ez megvan, most csak fel kell ismerned őket, és tudni a sorrendet. A kötőhangzót felismerni meg vicc.

Tudod, a tanulás módja az, hogy fogod a könyvet/füzetet, és időt szánsz a dologra.

2014. máj. 11. 13:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előző válaszolóhoz.

Máshonnan sem biztos, hogy jobban megértenéd, mint a saját könyvedből. Kezdd el újból az egészet az elején: olvasd el a szöveget, értelmezd, és figyeld meg alaposan a példákat. Aztán jöhetnek a gyakorló feladatok a könyvben és/vagy a munkafüzetben. Apránként haladj, különben egy káosz lesz az egész.

Sok sikert. :)

2014. máj. 11. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!