Hogyan tanuljam meg a szóelemzést?
Mikor tanultuk már akkor sem tudtam,vagy épp hiányoztam.
De mostmár szükségem lenne rá,mert nagyon sok ilyen feladat van nyelvtanon.
Neten már kerestem,de nemigazán találtam olyat,ahol levan írja,honnantudjamh az épp..jelző;tárgyrag;határozószó..stb..
Valaki leírná,vagy mutatna olyan oldalt,hogy megtudjam tanulni?
*határozórag
kötőhangzó,személyrag
Türelemmel. A képzőket, jeleket és ragokat már rég tanultátok külön-külön. Egyrészt tudnod kellene, hogy melyik toldaléknak mi a funkciója, másrészt pedig ismerni kellene a fajtáikat. Ha ez megvan, most csak fel kell ismerned őket, és tudni a sorrendet. A kötőhangzót felismerni meg vicc.
Tudod, a tanulás módja az, hogy fogod a könyvet/füzetet, és időt szánsz a dologra.
Csatlakozom az előző válaszolóhoz.
Máshonnan sem biztos, hogy jobban megértenéd, mint a saját könyvedből. Kezdd el újból az egészet az elején: olvasd el a szöveget, értelmezd, és figyeld meg alaposan a példákat. Aztán jöhetnek a gyakorló feladatok a könyvben és/vagy a munkafüzetben. Apránként haladj, különben egy káosz lesz az egész.
Sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!