Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért nem tudok helyesen írni?

Miért nem tudok helyesen írni?

Figyelt kérdés

Szóval a helyesírásom maga a rémálom.Magyar tanárokat lehet kínozni vele,sőt bármilyen tanárt.

Magyarból 4-es vagyok,ettől függetlenül mert mondhatni elég jó a szövegértésem, a szöveg alkotásom, sok tárgyi tudásom van. Soha nem voltam 5-ös a nyelvtan miatt.

Ha valaki meglátja a helyesírásom azonnal elkönyvel egy gyökérnek. Miközben korántsem vagyok az.

Csak valamiért nem megy...hiába olvasok sokat,akkor sem.

Érettségin a -15 pontot már elkönyveltem,vagy sietek és szavanként nézem át szótárral...

Hogyan változtathatnék ezen?

Tollbamondás,könyv olvasás nem segít...

18/F

2014. ápr. 24. 21:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Hát, én érzésből csináltam mindig is, meg ilyesmi, gyakorolni keveset gyakoroltam, mégis 8.-ban Kárpát-medencei 7. lettem. Simonyi. Szóval... hát vannak szabályok, egybeírásra, különírásra, meg nem árt tudni a mondatnak a logikai viszonyait, de ezen kívül... persze, át lehet nézni a Magyar helyesírási szótárt, de nem fogsz vele sokat érni...
2014. ápr. 24. 21:41
 2/13 A kérdező kommentje:

Én is érzésből csinálom,de amikor a 60 pontos szövegalkotási pontszámból -15-el indulok nem is olyan vicces... s sok múlik rajta...

Nálam sokkal gyengébb képességűeknek semmi bajuk a helyesírással...

2014. ápr. 24. 21:47
 3/13 A kérdező kommentje:

Hozzá tenném, az a szerencsém hogy a max -15 ,mivel amúgy 30-40 hibapont is kijön....

Csak azt nem értem hogy idegennyelvből miért nincs ilyen problémám..

Angol,németben soha nincs egy helyesírási hibám se.

2014. ápr. 24. 21:54
 4/13 anonim ***** válasza:
Miket rontasz el? Adsz pár példát? Eddig helyesen írtál mindent.
2014. ápr. 24. 21:58
 5/13 anonim ***** válasza:

Most is elég tűrhetően írtál... alig volt benne hiba.

A fentieken kívül sok gyakorlással lehet ezen javítani - és ha lehet, mindig olvasd el többször a szöveged (mondd ki magadban lassan).

2014. ápr. 24. 22:45
 6/13 A kérdező kommentje:

Néha j-ly, máskor dupla mássalhangzó...(tájból adódóan a tőle itt "tőlle"-nek hangzik,de ezeket már megtanultam)

Egybe írok szavakat,egybeírnadókat külön.

Meg néha egyedi hibákat is ejtek...

Gyorsan összejön a 30-40 hibapont

2014. ápr. 24. 22:49
 7/13 anonim ***** válasza:
A helyesírást nem érezni kell, hanem leülni és megtanulni a szabályokat, kivételeket alaposan. Ennyi a titka.
2014. ápr. 25. 00:01
 8/13 A kérdező kommentje:
A tanárom már eljátszotta ezt velem, minden órán feleltem a nyelvtani szabályokból,annyi lett az eredménye hogy kaptam jó pár ötöst, a helyesírásom meg nem javult.Sokszor alapvető szavaknál is hibázom,pedig elhihetitek hogy nem direkt csinálom.Nekem se jó érzés mikor a leghülyébbek is rajtam röhögnek,miközben többet tudok náluk.
2014. ápr. 25. 07:47
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A helyesírásra oda kell figyelni. Amikor elkezdesz írni valamit, ne csak arra koncentrálj, hogy mit akarsz leírni, meg kell osztani a figyelmet. Próbáld ki, hogy minden szó leírása előtt végiggondolod hogyan is kellene leírni.
2014. ápr. 25. 08:44
 10/13 A kérdező kommentje:

Ebben lehet valami,meg is fogom próbálni.

Köszönöm.

ui: Mindenkinek megy a zöld kéz.

2014. ápr. 25. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!