Miért nem tudok helyesen írni?
Szóval a helyesírásom maga a rémálom.Magyar tanárokat lehet kínozni vele,sőt bármilyen tanárt.
Magyarból 4-es vagyok,ettől függetlenül mert mondhatni elég jó a szövegértésem, a szöveg alkotásom, sok tárgyi tudásom van. Soha nem voltam 5-ös a nyelvtan miatt.
Ha valaki meglátja a helyesírásom azonnal elkönyvel egy gyökérnek. Miközben korántsem vagyok az.
Csak valamiért nem megy...hiába olvasok sokat,akkor sem.
Érettségin a -15 pontot már elkönyveltem,vagy sietek és szavanként nézem át szótárral...
Hogyan változtathatnék ezen?
Tollbamondás,könyv olvasás nem segít...
18/F
Én is érzésből csinálom,de amikor a 60 pontos szövegalkotási pontszámból -15-el indulok nem is olyan vicces... s sok múlik rajta...
Nálam sokkal gyengébb képességűeknek semmi bajuk a helyesírással...
Hozzá tenném, az a szerencsém hogy a max -15 ,mivel amúgy 30-40 hibapont is kijön....
Csak azt nem értem hogy idegennyelvből miért nincs ilyen problémám..
Angol,németben soha nincs egy helyesírási hibám se.
Most is elég tűrhetően írtál... alig volt benne hiba.
A fentieken kívül sok gyakorlással lehet ezen javítani - és ha lehet, mindig olvasd el többször a szöveged (mondd ki magadban lassan).
Néha j-ly, máskor dupla mássalhangzó...(tájból adódóan a tőle itt "tőlle"-nek hangzik,de ezeket már megtanultam)
Egybe írok szavakat,egybeírnadókat külön.
Meg néha egyedi hibákat is ejtek...
Gyorsan összejön a 30-40 hibapont
Ebben lehet valami,meg is fogom próbálni.
Köszönöm.
ui: Mindenkinek megy a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!