Hogy van helyesen írva az, hogy "Licensszel? "
Figyelt kérdés
A mondat egyébként így szól:
"A korábbi terméklistából kikerült, licensszel már nem bíró termékkörök"
2014. ápr. 21. 17:02
2/9 anonim válasza:
Ez igazából attól függ, hogy hogyan ejtjük; lehet, hogy helyesen "licenc"-ként kellene ejteni (mivel így írjuk), de én még mindig úgy hallottam, hogy "licensz"-nek ejtik. Ha a kiejtés rossz, akkor úgy helyes, hogy "licenccel", ha viszont a kiejtés helyes, akkor "licenc-szel" a megfelelő alak. Akárhogy is, ahogy te írtad, az egyáltalán nem jó.
3/9 anonim válasza:
A második válasz találgatás, ezzel szemben az első választ lenyomoztam, és csak annak tudatában írtam be, hogy több, nyelvészettel foglalkozó fórumon is ellenőriztem annak helyességét.
4/9 anonim válasza:
Lehet licensznek is írni, magyarosan. Lincensszel.
5/9 anonim válasza:
6/9 BringaManó válasza:
"lenyomoztam"... ez kész... licenc -> licenccel (ejtés is c-vel), mit kell ezen nyomozni?...
7/9 anonim válasza:
A toldalék kiejtés szeril hasonul a -val, -vel rag esetében. Ennyi, tehát a példa helyes.
9/9 anonim válasza:
A Helyes-e így? NEM TUD toldalékolt alakokat. Illetve nagyon korlátozott mértékben, főként idegen szavaknál.
Speciel ezt jól mondta, mert az alapalak "licenc", c-vel, tehát valóban: "licenccel".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!