Hogy helyes? "ba*zdmeg" vagy "ba*szdmeg"?
először helyesbítés: az előző válaszomban a #10 helyett #29 értendő, elnézést kérek.
---
és akkor a #31-re:
azt írtad: "A * karakter hagyományosan helyettesítő karakter, de akár több betűt is helyettesíthet."
nem tudhatom, milyen hagyományra gondoltál, de ha számítástechnikától független hagyományra, akkor szerintem 1 csillag (vagy alulvonás vagy pötty vagy akármi) egyetlen betűt helyettesíthet.
ha többet is helyettesíthet, akkor felteszem, hogy már a számítástechnika területén járunk (helyettesítő karakter, joker karakter, wildcard), ott pedig helyettesíthet nulla karaktert is. vagyis a "ba*zdmeg" a "baszdmeg" mellett jelölheti a "baltázdmeg", illetve a "bazdmeg" karaktersorozatot is.
amúgy az indító "belekötés" további sebekből is:
- ha annyira "szőrözöl", lovagolsz a részleteken, akkor az sem stimmel, hogy "Egyik sem mert mindkettőnél kiírtad a teljes szót.", hiszen – ahoyg fentebb írtam – még ilyen direkt-félreértős hozzállással is megfelelhetne a "ba*zdmeg" a "baszdmeg"-nek...
- továbbá: "ez a szó már eleve szleng szó és így is írják le" – hogy?... (mire utal azt így?)
– "eredetileg "Basz*-meg" volt" – mit keres ott az a kötőjel?
– "de ezt már senki nem használja" – egy frászt nem, ezt honnan szeded?
– "Hogy szótárban benne van-e a "baszni" mint ige nem tudom." – nyilván benne van (persze baszik formában), miért ne lenne, ld. pl. [link]
na de ez mind mindegy, mert az első válasz úgy-ahogy-van értelmetlen kötekedés, mű-félreértés, szőrszálhasolgatás. (pont mint ahogy ezek is itt fent :-)
úgyhogy ha már ennyire szóba került akkor nyomtam rá egy "nem hasznos"-t.
amúgy sem értelek, azt írtad: "#1 ként adott válaszomat nem tudom ki és miért pontozta le"
miért, mi lett volna abban bármi hasznos akár a kérdezőnek, akár az olvasóknak? semmi.
a csillagos kötekedés nyilván nem, a helyesírási kérdés érdemi részére meg sületlenségeket írtál... :-(
---
#29: "a csillag karakternek már semmi keresnivalója sincsen"
én azt gondolnám, hogy a gépi szűrés ellen van belerakva, de lehet, hogy tévedek, és tényleg csak egy félresikerült "finomkodás" volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!