Hosszú szavakat tud még valaki?
Nekem mániám a hosszú, kimondhatatlan szavak megtanulása, és elhadarása. Így a megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért, és a orrvitorlavászonbehúzószervófogaskerékháztengelyolajozókannanyélszorítócsapszegsorjareszelőnyélrepedéstömítő is a kedvenceim közé tartozik.
Valaki tud még hasonló szavakat?
Bocsánat, de ez a "hülye kérdés – hülye válasz" tipikus esete.
Az orrvitorlavászonbehúzószervófogaskerékháztengelyolajozó-kanna ugyebár kötőjeles volna (de az még nem baj, attól még egy szónak számít), az igazi kérdésem az, hogy miért nem folytatod, ha annyira ráérsz, pl. orrvitorlavászonbehúzószervófogaskerékháztengelyolajozókanna-nyél
A nyélszorítócsapszegsorjareszelőnyélrepedés-tömítő dettó.
-> Nyélszorítócsapszegsorjareszelőnyélrepedéstömítő-anyag.
(De nem gond, lehet hülyeségekkel foglalkozni, csak fontos, hogy tudd, hogy azt teszed, és ne lepődj meg, ha rámutatnak. :-) Én pl. tudom, hogy hülyeség gyékázni, és szégyellem is kicsit, és már próbálok is leszokni róla. Alapítsuk meg az anonim gyékázók klubját. Akik valami hülyeséget csinálnak, mindig ilyeneket szoktak alapítani. De lehet, hogy az is hülyeség... ;-)
...és a _hat_ szótagnál többől állókra (tehát hét szótagtól fölfelé) – a többi stimmel :-)
(és persze vannak kivételek is, pl. pénzügyminisztérium :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!