Egy tanulmányt kell írnom, de egy kicsit belebonyolódtam. Hogy hivatkozom le azt, amikor az általam olvasott szerző egy másik szerőztől idéz? Bibliográfiában hogy jelenik ez meg?
Figyelt kérdés
Pl: X. Péter írja tanulmányában, hogy: Ahogyan azt az előző példában is láttuk, lényege, hogy olyan üzenetet kreáljunk, ami elég
érdekes ahhoz, hogy egy fogyasztó azt érdemesnek tartsa arra, hogy róla beszélgetést
kezdeményezzen. (Bíró 2009:145)
Melyik szerzőt kell ez esetben lehivatkozni? Ha a másodikat, akkor a bibliográfiában hogyan kell lehivatkozni?
2013. dec. 7. 16:21
1/3 anonim válasza:
Miért nem beszéled meg ezeket a részleteket a korreferenseddel?
2/3 A kérdező kommentje:
Kérlek azért nem beszéltem meg vele, mert nem konzulens, nem is egy szakdolgozatról van szó, hanem egy egyszerű 4 oldalas tanulmányról, egy egyszerű tanárnak.
Amúgy is, ha nem tudsz érdemi hozzászólást fűzni a témához, akkor minek veszed a fáradságot arra, hogy egyáltalán írj??!
2013. dec. 18. 19:39
3/3 anonim válasza:
Úgy gondolom arra hivatkozz akitől eredetileg szármtazik. Azt úgy se fogja tudni hogy te ehhez képest egy olyantól vetted aki ugyancsak hivatkozott rá. szerintem nincs értelme esetedben a kettős hivatkozásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!