Helyes ebben a formában nyelvtanilag: "1-ső"?
Figyelt kérdés
Egyre több helyen látom, és nagyon furán néz ki. Pláne, hogy az, hogy "1." már elsőt jelent, de aki nagyon betűzni akar, az kiírhatja, hogy első, sőt szövegben szerintem igényesebben is néz így ki. De ez az 1-ső szerintem borzalmas, ráadásul a helyesírás ellenőrző is aláhúzza.2009. nov. 21. 18:14
1/6 anonim válasza:
Nem.
(de láttam már a 2-ő, sőt a 2-tő formátumot is, ráadásul ezt tőszámnév jelzésére)
2/6 anonim válasza:
De gáz :D
Eleve az "el" és az "1-" ugyanannyi karakter leírva, szóval még csak nem is rövidít.
3/6 anonim válasza:
Nem. Vagy leírod számmal: 1. (ponttal a végén), vagy betűvel: első. A kettőt ne kombináld, nagyon kiröhögnek!
4/6 anonim válasza:
Nem helyes. 1=egy, 1.=első. A pont változtatja meg a szót.
6/6 anonim válasza:
Nem, így valóban az egyső szót kapod.
Ha szövegben írod egyébkénts sem helyes számmál írni, kivéve ha leírva nagyon hosszú. (pl.: 15628)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!