Ez annyi amennyit szerettem volna le írni? Nem vagyok otthon ebbe de közös tetoválás akar lenni. MMXII. X. XXII ez ugye 2012.10.22? Köszönöm.
Hát… Végül is a 2012, 10 és 22 római számokkal írva rendre MMXII, X, XXII, ahogy te is írtad. De tartok tőle, hogy MMXII. X. XXII. formában a történelem során soha sem volt szokás írni a dátumot… Te tudod, de én kitalálnék valami fantáziadúsabbat, ha tetováltatnám magam.
Ha már helyesírás: sorszámok után mindig pontot teszünk (kivéve a TOLDALÉKOLT dátumot), tehát kell a pont XXII. és a 22. után is. (Meg a „2012. 10. 22.” három szó.)
Írd ki magyar betűkkel:
kettőezer-tizenkettő október huszonkettő!
Különleges lesz!
Vagy binárisan: 11111011100 1010 10110!
Rejtélyes lesz! xD
Jajj, de ügyes vagyok… Csak a lényeget hagyom ki. Bocsánatot kérek!
Ezen a linken kell a "more formats"-ra kattintani.
Biztos vonalzóval fogják csinálni, azért akarta megúszni a 2-t, 0-t... :-)
De ha mégis lehet ívelt karaktereket használni, akkor ne bináris legyen, tudok "rejtélyesebbet", legyen inkább hexadecimális:
7DC.A.16.
vagy
7DC-A-16
hogy ne legyen annyira triviális.
Persze 2012-10-22 = 1980 – lehet ez is...
(hexában 7BC)
Az meg szép év (mármint 7 BC, vagyis i.e. 7), hiszen egyes elméletek szerint abban az évben született Jézus...
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!