1991-es nyelvtani könyv mennyire jó ma még?
A tankönyvek képesek évről évre megváltozni, de ez csak annyit jelent, hogy beleraknak vagy elvesznek témákat. A törzsanyag megmarad.
A gond abból adódhat, hogy ha mondjuk órán használod, akkor más oldalon találod meg azt, amit pl. a 25. oldalon kellene. De ha csak olvasgatni, a magyar nyelvet tanulni kell, akkor tökéletes.
Egyébként a nyelvtan és a helyesírás keveset változik, a változások pedig legutoljára kerülnek bele a tankönyvekbe. Érdekes, hogy amíg én azt tanítottam, hogy van melléknév meg számnév, az egyetemen már csak melléknevet tanultam, és a számnév is a melléknév kategóriáiba soroltatott(egyébként van benne logika, hogy miért).
Az, amit magyar nyelvtan néven nyomatnak, sajnos egetverő ostobaság. Kicsit gáz, hogy pont a magyarra erőltetik rá Chomsky X'-theory-át, ami pont !elsőként! a magyaron bukott meg, és külföldön is lecsengett a hetvenes évek végén. Ehhez képest nálunk általános- és középiskolákban még mindig ennek egy megerőszakolt és teljesen kicsavart, tehát az eredetinél is hülyébb változatát tanítják.
Egyszóval: NEM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!