Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogyan írjuk helyesen a...

Hogyan írjuk helyesen a szénmonoxid-mérgezést?

Figyelt kérdés

Szén-monoxid mérgezés? Szén-monoxid-mérgezés? Szénmonoxid-mérgezés? Vagy egyik sem?:D

Én a kérdésben írt (szénmonoxid-mérgezés) verzióra hajlok:)

2013. máj. 11. 11:14
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"már önmagában az is jele ennek, hogy írsz a GYK-ra, nyilván egy ideje már csak azért, hogy legyen mibe belekötnöm ;-)"

Nem pont ezért, sőt, mint te is tudod, időnként már a könyökömön jössz ki. :P

[A hétvégén "nosztalgiából" visszanéztem a Politikába. Juuuuuuuuuj, de nem kellett volna... 2011-ben is már elég gáz volt a színvonal, de azóta jelentősen esett. :(((

Úgyhogy inkább te, mint az ottani netnáczik. :D]

"(...)" Ennyire azért ne redundánskodjunk, ha kérhetem! :-)

Lehet, hogy ez már valamiféle hiperkorrekció volt. Teljesen komolyan: azért írtam bele a szövegbe utólag a "valódit", hogy nehogy kifogásold, hogy pontatlan vagyok. :D

(Bár mint tudjuk, teljesen mindegy, mit írok, neked nem okoz gondot belekötni. :P

Tessék, egy újabb lehetőség:        

♫    

Ez pont 19, ami köztudottan egy híján húsz. :P)

"Ugyan! (– Arról már tudjuk, hogy 1910 előtti... ;-) "

Ezt te csak tudni vélted nemrégiben, cserkészjelölt; úgy látom, hiába próbáltalak meggyőzni az elméleted tarthatatlanságáról. :(

No, mindegy, mindenki abban hisz, amiben akar. :)

"Igen, tkp. már az is szép gyűjtemény lesz, ha azoknak a szabályoknak a listáját összeírod, amelyek "kivételt" képeznek az általad eredetileg megfogalmazott "alapszabály" alól... ;-)

(...)"

A "hasonlók" alatt azokat a _hasonló szavakat_ értettem, amelyeket a három egymás mellett álló azonos mássalhangzó miatt kötőjelezünk. (spicc-cipő -> sakk-kör)

Innentől kezdve a számnevekkel (és az írásod többi részével) nem foglalkozunk. :D

De azért jó volt olvasni, köszi.

A mai dupla adag OH-részletet pedig külön köszönöm. :)

[Megj.: Nem tudtam, hogy a nyelvi zelótáknak kötelező beszerezni az OH-t. Esetleg meg tudnád adni a vonatkozó jogszabály számát? ;) ]

2013. máj. 21. 09:41
 22/23 anonim ***** válasza:
Bocs, a GYK eltüntette a jó kis szimbólumaimat, csak egyet hagyott meg a 19-ből. Nem baj, a tizenhatodba is bele lehet kötni. :D
2013. máj. 21. 09:42
 23/23 BringaManó ***** válasza:

"Nem tudtam, hogy a nyelvi zelótáknak kötelező beszerezni az OH-t."

Na hát akkor milyen jó, hogy ma is találkoztunk, sokat okosodtál.

Íratlan szabály.

:-)

spicc-cipő:

Kérek szólistát, és már generálom is neked!

(Kórus nem jó!...)

(Bocs, mi alienek a gépesített, automatizált – de minimum szoftveres segítséggel végzett – gyűjtemény-összeállításokban hiszünk, a kézi (szó)gyűjtögetést, (összetétel)vadászást, (neten )halászást meghagyom az ősembereknek. ;-)

2013. máj. 21. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!