Akkora baj ha szar a helyes írásom? Pedig oda figyelek rá!
Diszlexiás vagyok és nem én tehetek azért mert az lettem. Sajnálom az orvosok hibája volt.
Pedig szoktam gyakorolni mindig oda figyelek rá legalább is probálok, de itt is csak leugatni tud mindeni meg akkor már egy ringyó vagyom, mert nem tudok helyesen írni.
Mi a fenét csináljak h normálisan irjak inkább ezt mondja meg vki! :@
Az orvosok hibája úgy értem, mivel mikor születem nem cselekdtek vmi oknálfogva nem kaptam levegöt ezért ez a bajom let amit diszlexiának neveznek. :/
Azt az "m" betüt fére nyomtam nem vetem észre bocsánat nem gépről szoktam írni mivel olyanom nincs ezért nekem ilyen fajta segitségem h aláhuza a rosszat olyanom sajna nincs, de az oldalakat köszönöm aszem hasznát fogom venni. :)
Igen, elég nagy baj.
Azt a benyomást kelted vele, hogy buta vagy, még, ha ez nem is igaz.
A helyesírás az igényességet és intelligenciát is tükrözi, és nagyon nem mindegy, milyen képet festesz magadról.
Ja, és, hogy mit tegyél: olvass sokat!!! Mármint nem a facebook-ot meg a fórumot, mert ezeken a helyeken csak rosszat tanulsz.
Olvass regényeket, novellákat, drámákat, színvonalas(!!) folyóiratokat...
Ha már nem jársz terápiára, keresd meg a régi logopédusodat/fejlesztőpedagógusodat, és tőlük kérj tanácsot. Nagyon nem mindegy, milyen jellegűek a hibáid, és az sem, hány éves vagy. Más jellegű gyakorlás kell, ha a hangok hosszúságát rontod, más, ha egybeírási hibáid vannak vagy ha a hasonulásokat téveszted el.
Kb. 7.-8. osztálytól jól használható Ványi Ágnes Írd füllel című könyve, fiatalabbaknak pedig a Betűről betűre sorozatot (Kárpáti Tamásné és mások) szoktuk javasolni.
Sajnos felnőttként egy munkaadót sem fog érdekelni, miért rossz a helyesírásod vagy gyenge a szövegértésed esetleg miért nincs nyelvvizsgád, egyszerűen nem fognak fölvenni olyan munkahelyre, ahol ez elvárás. Szóval ha ésszel bírod, érdemes belefektetni a pluszmunkát és leküzdeni a maradványtüneteket is. Nem lehetetlen, de tényleg nehéz. Kedves ismerősöm többedik nekifutásra szerezte meg a francia nyelvvizsgát az angol mellé, mert a doktori képzésben ez elvárás. Diszlexiás (volt? mindenesetre logopédiai osztályban kezdte az iskolát), matematikus lett belőle. Te se add fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!