Miért van az, hogy gyakran felcserélek írásban két betűt?
Nem tudom, de ez nekem is így van! 16 vagyok
Remélem valaki tudja rá a választ, mert kíváncsi vagyok
Ez rám is mindig jellemző volt:) Akkor szűnt meg, amikor úgy kezdtem jegyzetelni, hogy mondtam is magamban azt, amit hallottam vagy a diáról olvastam. Szerintem ezt az irgalmatlan sietség okozza. Én is éppen ezeket a betűket kavartam össze folyton, mégpedig nyilván azért, mert mindkettő zöngés mássalhangzó, az ú.n. zöngés-zöngétlen sorban épp egymás mellett helyezkednek el, tehát nagyon hasonlítanak egymásra.
(Egy tipikus ilyen szépséges sztori: német órán mondatfordítás volt, így szólt az első: "Kora reggel az ablakban vidáman fütyörésztek a madarak." Amit pedig a visszaolvasáskor láttam: "Korán reggel az ablakban vidáman fütyörésztek a magyarok."... tudom, mit érzel:D)
Remélem, tudtam segíteni:)
20L
Köszönöm a válaszokat! Olvastam a diszgráfiáról, mert eddig csak azt tudtam, hogy vmi zavart jelent az írásban, és le is írták, hogy egyik tünete a betűk felcserélése, de nem a g és d betűket írták példaként, sőt, ezt meg sem említették.
Nem tudom, mi lehet ez, persze biztosan a sietség miatt van. Minden esetre érdekes, hogy mások is pont ezt a két betűt cserélik fel.
a zöngés zöngétlen párokat szokták elírni (én is ) valszeg te is
remélem nem túl hülyeség
Milyen betegségre? Mit idegesíted hülyeségekkel a kérdezőt? Attól, hogy valaki a diszgráfia egyik jelét mutatja néha, attól még se nem beteg, se nem ideges!
09.28.20.19
Erre nagyon egyszerű a válasz: nem figyelsz arra, amit csinálsz! Jelen esetben: ez az írás!
Nem vagy beteg. Nincsen semmi "disz (dis-)"-szel kezdődő "betegséged"! (Ilyen "betegségek" nincsenek is! Tanulni kell és oda figyelni arra, amit csinálunk! Ilyen egyszerű!) Néha gépeléskor én is mellé ütök, de általában észre veszem a hibámat mielőtt "entert" nyomok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!