Az emberek miért nem ismerik az ékezetet és a helyesírást itt, a Gyakorikérdések.hu-n?
1. Az ékezet nélküli betűkkel írók nem magyar billentyűzetet használnak, legalábbis a többség; akár azért, mert külföldön élnek, akár más okból. A csekély kisebbség meg egyszerűen trehány.
A két eset általában egyértelműen megkülönböztethető a szöveg egészéből.
2. A helyesírási hibák okáról és miértjéről már rengeteg kérdés volt; a kereső funkcióval többet is találhattál volna, bár még mindig nem késő. :D
Mivel már többször is leírtam részletesen, most csak röviden:
a., tudatlanság, ismerethiány
b., igénytelenség
3. A figyelmetlenség önmagában nem lenne probléma, ha elküldés előtt a felhasználók leellenőriznék a válaszaikat, és kijavítanák a hibákat.
4. Az 1. válasz egyetlen mondatában két helyesírási hiba van, egyik sem magyarázható sem figyelmetlenséggel, sem a szemüveg hiányával: vesszőhiány, ill. a személyes névmás nagybetűvel való kezdése.
A 3. válasz egyetlen mondatában egy helyesírási hiba van: a mondat kisbetűvel való kezdése. És most lehet utálni. :D
En pl sokszor feljovok mobilrol is mint pl most es itt nincs ekezet.
1-2 helyesirasi hiba meg elmenne, de sokszor maga a szoveg is kibogozhatatlan osszevisszasag, azt nem ertem ezek az emberek hogy boldogulnak a mindennapokban, hivatalos ugyek intezese kozben, stb.
Köszönöm a válaszokat!
Az 5. válaszolónak pedig a részletességet.
Az ékezetek hiányát most már megértettem. De a helyesírást még nem, úgy gondolom, hogy a korral is összefügghet.
szimplán lusták az emberek. hozzá szoktak hogy chatelésnél gyorsan kell válaszolni stb és itt is ezt a módszert használják. másrészt kérdésre akarnak válaszolni vagy választ kapni.
(lehet számolni hogy hány hiba van nálam ;) :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!