Valaki ismeri az eskereplye szót? :D
Miért ne ismerné a Google? :O
Tessék: [link]
Igaz, alig néhány találatot ad, de mindegyik ly-nal van, tehát azzal írandó.
És most írj egy mondatot, légy szíves, mert kíváncsi vagyok, ugyan miért akartad ezt leírni. :D
Annyit már tudok, hogy szlovák szó.
Egyházasbást (más néven Újbást, szlovákul Nová Bašta, korábban Kostolná Bašta) község Szlovákiában a Besztercebányai kerület Rimaszombati járásában.
Ki kellett tisztítani a forrást, mert
"Eskereplye vót a forrásban. Veres, cifra vót. De vót vagy 40 darab. Mind kidobtuk."
Mi lehetett? Rák?
Köszi a válszokat.
Nem, nem ismeri a Google. Ugyanis mostmár a saját kérdésemet dobja ki + a kereplőt és valamilyen települést.
Látom senki nem ismeri az eddigi válaszolók közül ebben a jelentésben.
Elárulom: itt felénk a szalamandrát hívják eskereplyének. Az eddig általam megkérdezett emberek közül csak a közeli rokonaim, és a biosz tanárom ismerte. Kíváncsi vagyok valahol ismerik-e még.
Kérdező, ne legyél már ilyen pancser. :D
Amikor én rákerestem, akkor is a te kérdésed volt az 1. találat, plusz az az oldal, amit a 3. válaszoló linkelt be, és még három oldal.
A Google mindegyik találatnál _vastag betűkkel_ emeli ki a keresett szót a szövegben, ami jelen esetben az eskereplye.
Tehát ISMERI.
És hol van az a felénk?
Elárulnád nekünk?
Szarvaskő 2011 évi február 22-i testületi ülésén készült jegyzőkönyvben találtam az alábbi mondatot:
"Egyes fajok számár kedvező fennmaradási körülményeket biztosítana (eskereplye) ((mármint a gát, amiről az előterjesztés szólt))
Hogy mi az az eskereplye, az ebből sem derül ki, de hogy a vízhez köze van, és Szarvaskőn ismerik a kifejezést, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!