Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Megfigyeltétek már, hogy a...

Megfigyeltétek már, hogy a természetfeletti dolgokba vetett hit, és a helyesírás fordítottan arányos?

Figyelt kérdés
Tallózok ezen az oldalon néha, és fura dolgokra leszek figyelmes. Ilyen például a fent elővezetett kérdésem. Vagy csak én látom így?
2013. márc. 15. 12:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés elolvasásakor megfogalmazódott bennem egy megjegyzés, aztán láttam, hogy Berta Wooster már lecsapott rá, és megemlítette, hogy nem kellett volna az „és” elé vesszőt tenni.

Ami Berta Wooster válaszának második felét illeti, tiltakoznék. Egyrészt úgy látom, kissé össze lett mosva jobboldal és szélsőjobboldal, másrészt pedig ajánlhatom a Magyar Nemzet hírportálját (MNO), amely az egyik legjobb helyesírású, nyelvhelyességű hírportál nemcsak az úgynevezett jobboldalon, hanem az egész magyar netes sajtóban. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a cikkek többsége e tekintetben simán veri a Hvg.hut vagy az Origót. (Főleg azok a cikkek, amelyeket én szerkesztek. :->)

2013. márc. 19. 00:01
 12/17 anonim ***** válasza:
48%

"az mszp nevét soha nem fogom nagy betűkkel írni"

Ez a te magánügyed, ill. a te intelligenciaszinted; sittre vágni nem fognak sem emiatt, sem a többi helyesírási hibád miatt.

"A mondatot sem fogom a kedvedért nagy betűvel kezdeni egy ilyen gyenge színvonallal rendelkező fórumon."

Nem az én kedvemért kellene helyesen írni, és nem is a gyenge színvonal miatt. Hanem azért, mert tiszteled az anyanyelved szabályait, és mert igényes vagy magaddal szemben; ill. mert ezzel is kifejezed a tiszteletet másokkal szemben, akik ráadásul az írásaid alapján alkotnak képet rólad.

"Egyéb hiba?"

Mint írtam, öt darab van a két mondatban, tehát van egyéb:

1. Mondatvégi írásjel hiánya az első mondatnál.

2. Vesszőhiány a második mondatban (az összetett mondat tagmondatainak határán).

(Apropó, vessző: a megszólítás előtt is kell, lásd a 7. sz. alatti válaszodat.)

"Szóköz a felkiáltójel után?"

Előtt. De az - gondolom én - véletlen elgépelés, bár így már a 6. hiba.

"Örülnél Te ha ennyi hibát követnének el GYK-n, mint én"

Valóban örülnék, ha CSAK ennyi hibát követnének el egyesek...

De ez nem számít mentő körülménynek. :D

Annak viszont nem örülnék, ha ennyi hibát követnének el azok, akik jellemzően kevesebbet szoktak. :)

(Remélem, így érzékeled, miért hibás a megfogalmazásod.)

2013. márc. 19. 00:03
 13/17 anonim ***** válasza:
55%

Na, tessék, mire elküldtem a választ, beindult az éjszakai élet. :D

Mustafa, a saját válaszomra írott ellenérveket hiányoltam, nem a kérdésfelvetésre adott ellenpéldákat. :D

Amúgy pedig pont ma futottam bele "szerénységed" egy régebbi, hosszabb válaszába, amiben alig-alig volt hiba. Mondtam én már nemrég, hogy te direkt uszítod a jónépet ebben a kategóriában a folyamatos trollkodásoddal. :D

Azt pedig már rég megtanultam, hogy Korr-Rektor úrral nem tanácsos vitatkozni. :D

Úgyhogy inkább elismerem, hogy összemostam a jobboldalt és a szélsőjobboldalt. (Azért tettem így, mert ha csak a szélsőjobbot írom, akkor esetleg valaki azon kezdett volna el nyivákolni, hogy "de nem is igaz, mert nem is szélső, blablabla"... :D)

Szóval tényleg a "mélymagyar" oldalakra gondoltam. Eszem ágában sincs olyan lapokat lehúzni, amelyek szerkesztője az egyik legkiválóbb példa az előbb említett felhasználókra, ti. akik kevesebb hibával írnak a GYK-n, mint az első válaszoló. :D

[Konkrétan 0 hibával, mielőtt ebből is bajom lesz. ;)]

2013. márc. 19. 00:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondatvégi írásjel hiánya, vessző hiánya, banális hibák valóban.

Valahol talán igazad van, ha már a "helyesírás" témakörben válaszoltam. :-D

2013. márc. 19. 01:20
 15/17 anonim ***** válasza:
53%
A sok dicsérettől még elpirul a Korr-Rektor úr. :->
2013. márc. 20. 18:08
 16/17 anonim ***** válasza:
65%

@ 14.:

Olvasd el az előző válaszom első két bekezdését, légy szíves. Nem csak a Helyesírás kategóriára vonatkozik. (Továbbá nem csak az iskolára és a nyelvtan órára.)

@ Korr-Rektor úr:

Nem látjuk, ha elpirulsz, úgyhogy csak nyugodtan. :D

2013. márc. 20. 22:59
 17/17 anonim ***** válasza:
A helyesírás tér és idő függvénye, valójában nincs is. [link] Sir Füligh Jimmy is király lett nélküle:)
2013. márc. 27. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!