Mije.
Mi kérdőnévmás + je birtokos jelző
Hahh, micsoda 70plusz-os elit lepte el a magasröptű kérdést... ;-)
Ilyen környezetben könnyű "szavazni", Berta!
Bezzeg más kérdésnél (IQ70mínuszos közegben) biztos nem mernél szavazásra bocsátani helyesírási kérdéseket!... ;-)))
Kár volt az ötöst lepontozni, mert igaza van: a keveredést valószínűleg a "milyen" szó okozza.
A "szavazás eredménye" pedig ebben a kategóriában sem szokott mindig ennyire egyöntetű lenni.
Mutatok is egy példát, méghozzá olyat, amelyben kezdetben egyedül képviseltem a - nem kevéssé harcias :D - "ellenzéket", ha már BelémkötősMucus ismét nem bírt magával. :P
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__373550..
Nos, a végigolvasás után várom a nyilatkozatodat az ottani környezetről és közegről, BocsánatkérőMákvirág. :D
[Nem mellesleg a kérdés linkjét begyűjtöttem a saját kérdésemhez is már régebben; de úgy látszik, vagy nem olvastad el, vagy már elfelejtetted.]
És ne próbálkozz azzal, légy szíves, hogy ez csak egyetlen eset, mert elég sok hasonló volt már. :)
Ági
Természetesen a mily és milyen ly-nal írandó, mert semmi közük nincs az általad kérdezett szóhoz.
Köszi Berta, hogy ismeretlenül is mellém álltál.
Több helyen láttam, hogy az ilyen, milyen kérdőszavakat helytelenül használják.
Ezért jegyeztem meg, hogy semmi köze a birtokos jelzős változathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!