Ti, hogy nevezitek az "ly" betűt? "ljé", "ejj", "li", vagy "láj"?
Tévedsz, ha azt hiszed, én pontoztalak le. Én lepontozni soha nem szoktam senkit. Ez nálam elvi kérdés. Mindenki úgy válaszol, ahogy ő gondolja jónak. Szerinte az a helyes,
ezért miért kellene valakit is lepontozni?
Tudom, sokan azt csinálják, ha nem tetszik nekik a válasz, lepontozzák.
Én nem. Válaszod alapján te biztos lepontoztál engem, de nem vagyunk egyformák.
Üdv.
Tejbegrízeskenyér, ne nyávogj már ennyit a lepontozás miatt, légy szíves. És főleg ne gyanúsítgass másokat, ha nincs bizonyítékod.
Csak hogy tudd: én például lepontoztam az első válaszodat. Most nyugodtan utálhatsz. :P
A pontozáshoz mindenkinek joga van; ha valaki nem él ezzel a lehetőséggel, az ő dolga.
Én az általam olvasott válaszok többségét értékelni szoktam, méghozzá többnyire a tartalomtól függően. Mert nálam meg ez az elvi kérdés.
És ez a GYK értékelési rendszerének a lényege: mennyire hasznos egy-egy válasz a kérdés szempontjából, ill. a többi felhasználó számára. Persze a rendszer nem tökéletes, sőt, a működésének vannak visszásságai; de hát ilyen a szeláví. :D
Megjegyzem, én ritkán szoktam nyikorogni a pontozás miatt, pedig nem egy HOSSZÚ és ALAPOS (--> tehát munkaigényes), PONTOS és HELYES válaszomat lepontozták már a sárga földig.
Például ennél a kérdésnél sem tettem szóvá a 2. válaszomban, hogy a nyelvészetileg HELYES 1. válaszomat lepontozták, pedig akkor kb. 50 %-on állt... És ez sajnos nem egyedi eset.
Üdv. :)
Csak hülyéskedek morfikáim. :)
az a vicc lényege, hogy a kérdés arra irányul, hogy ki hogyan nevezi az "ly"-t, tehát ha én ipszilonbabotló-ellesjének nevezem, akkor az a legjobb válasz, amit én tudok a legjobban.
Mindenesetre most bosszúból mindenkit lepontoztam, sőt, rád keresek és az összes válaszodat lepontozom. Aztán újraregisztrálok, és megint. És ezt addig ismétlem, amíg el nem kezdődik a Hej, hej, helyes beszéd!
Ági
Tényleg igazad van. Néha túl komolyan veszünk egy-egy helyesírási kérdést.
De én most megpróbálok lazítani.
Tehát a válaszom elipszilon.
Nem vagyunk a Balu kapitány kalandjaiban! Sajnos.
De ez van, így van csak egyensúly a világban. A többség fosik a helyesírásra, nektek kell helyettük is komolyan venni.
@ Tejbegrízeskenyér:
Mit jelent a "morfikáim" szó? :O
Az addig tiszta, hogy a "morfi" a szótő, a "ka" a kicsinyítő képző, az "im" a birtokos személyrag; de az alappal van gondom, azt nem értem...
Azt pedig valóban te tudod a legjobban, hogy te hogyan nevezed az ly-t. Felőlem egyébként nyugodtan nevezheted "ipszilonbabotló-ellesjének" vagy ahogy akarod. :D
Csak ne terjeszd, kérlek, mert esetleg még mások is eltanulják. :D
És most lebuktattad magad... :P
Biztos júliusban is te voltál az, aki rám keresett, sorozatban bepirosította egy csomó válaszomat, így egy nap alatt ~ 600 pontot veszítettem. :(((
Nem volt szép tőled...
Az újraregisztrálásnál javaslom a Fő-fő Lepontozó Manó nicket. :D
De hiába fenyegetsz, én nem adom meg magam ilyen könnyen. Továbbra is nagyon komolyan fogom venni a kérdéseket, vállalva minden kockázatot és következményt; és az utolsó leheletemig védeni fogom a nyelvtani és helyesírási szabályokat. :P
Mondom ezt egy anonim fórumon; ráadásul annak biztos tudatában, hogy tulajdonképpen már áldásodat adtad a tevékenységünkre. :DDD
Eddig Grammar-nazi pártot akartam csinálni, de mától mégis inkább egy anti-epszilon tömörülés tervein fogok dolgozni esténként.
Az pedig a morfológus.
Hmm... Ez a téma nem képezi éppen a morfológia tárgyát; de mindegy, a kedvedért lehetek akár morfológus is. :)
A grammarnazi voltomat viszont mindig is elismertem; úgyhogy ha meggondolnád magad pártalapítás-ügyben, rám számíthatsz tagként. :)
Lehetne egy ehhez hasonló jelvényünk:
És létrehozhatnánk egy ehhez hasonló Facebook-profilt:
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!