Arrébb vagy alrébb?
igen,gondolkodtam:
Megkérem a kezed...
...tedd arrébb! :D
Nem baj, hogy nem tudod. Van ebben szerintem egy kis vidékiesség is. Ismerősöm vidéken mindig azt mondta, hogy "Alrébb rakom" ha éppen valami alá rakott valamit... (széket az asztal alá) ha máshova, akkor meg "arrébb"-ot halottam tőle.
Ha tartósan ilyen környezetben tartózkodsz, akkor ez azért megtelepszik a tudatalattiban.
Érdekes, mert ésszel az "arra" a logikus, de valamiért nekem is érzésből ez jönne... (vidéki voltam)
Figyelni kell rá, de szerintem még fel fogja ütni a fejét, amikor gyorsan kell leírni valamit gondolkodás nélkül, de ne keseredj el! Akkor már tudni fogod ésszel és mosolyogsz rajta :)
Érdekesség: Azoktól, akik a tájszólásosabb vidéken élnek, (Nógrád stb.) azoknál még sosem halottam..., viszont a választékos nyelvű vidékiektől tucatszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!