Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Arrébb vagy alrébb?

Arrébb vagy alrébb?

Figyelt kérdés
2009. aug. 20. 23:46
1 2
 11/15 anonim válasza:
42%

xDD ilyen hülyét:D

arrébb

2009. aug. 29. 21:50
 12/15 anonim ***** válasza:
én ugy gondolkodom ilyenkor h arra (nem alra annak nincs is értelme) és ebből képezzük h arrébb. 17L
2009. aug. 30. 20:53
 13/15 anonim válasza:
sztem al rébb :)
2010. márc. 17. 23:10
 14/15 anonim válasza:
56%

igen,gondolkodtam:

Megkérem a kezed...

...tedd arrébb! :D

2010. okt. 24. 17:57
 15/15 LostSilverBook válasza:

Nem baj, hogy nem tudod. Van ebben szerintem egy kis vidékiesség is. Ismerősöm vidéken mindig azt mondta, hogy "Alrébb rakom" ha éppen valami alá rakott valamit... (széket az asztal alá) ha máshova, akkor meg "arrébb"-ot halottam tőle.

Ha tartósan ilyen környezetben tartózkodsz, akkor ez azért megtelepszik a tudatalattiban.

Érdekes, mert ésszel az "arra" a logikus, de valamiért nekem is érzésből ez jönne... (vidéki voltam)

Figyelni kell rá, de szerintem még fel fogja ütni a fejét, amikor gyorsan kell leírni valamit gondolkodás nélkül, de ne keseredj el! Akkor már tudni fogod ésszel és mosolyogsz rajta :)

Érdekesség: Azoktól, akik a tájszólásosabb vidéken élnek, (Nógrád stb.) azoknál még sosem halottam..., viszont a választékos nyelvű vidékiektől tucatszor.

2020. máj. 4. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!