Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Szerintetek is nagyon gáz, ha...

Szerintetek is nagyon gáz, ha a középsulis magyartanárnőm így írta fel a doga címet: " Tíz év mulva. "? Rövid u-val.

Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 22:20
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Errare humanum est, azaz "Tévedni emberi dolog."

Kicsit másképp: senki nem tökéletes, mindenki hibázhat.

De ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha rendszeresen követ el ilyen jellegű helyesírási hibákat, akár szórakozottságból / figyelmetlenségből, akár tudáshiány miatt, az valóban nagyon gáz. Szerintem udvariasan szóljatok neki, ha előfordul hasonló eset; ha normális, akkor nem fog megsértődni.

Üdv. :)

2012. szept. 25. 22:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a táblára, akkor nem - ő is lehet fáradt, illetve a táblánál állva az ilyen "ordító hibák" sem mindig tűnnek fel. Az én magyartanárnőm annak idején a "bicigli" szót írta az osztály legnagyobb derültségére. Meg lehet őt is érteni.

Ha ez rendre előfordul, vagy miután figyelmeztettétek, akkor sem ismerte be a hibáját, akkor "gáz".

2012. szept. 25. 22:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Gáznak gáz, de milyen apropóból írta ezt föl? Mert van Aranynak egy verse, aminek az a címe, hogy "Harminc év mulva", és van egy Vajdának is, aminek az a címe, hogy "Húsz év mulva" (így, régies helyesírással írva). Szóval nem lehet, hogy valami különös oka volt annak, hogy nem tette ki az ékezetet?
2012. szept. 25. 23:00
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
van ilyen... az én magyar tanárom meg pösze volt... a matektanáromat meg folyton mi javítottuk ki egy hosszas számolás után... de pl nekem is azért lettek négyesek a dogáim mert 4+5 az néha 8 volt...
2012. szept. 25. 23:49
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

Kedves kérdező, mit akarsz hallani? Vércikii, fúj tanár, ésmégővanfelháborodva ha nem tanulunk, minek figyeljek rá órán, nem tud ez semmit, stb...

Segítettem?

2012. szept. 25. 23:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Onnan a cím, hogy úgy kellett leírnunk a fogalmazást, mintha 10 évvel idősebbek lettünk volna, és, hogy mi történt velünk ez évek alatt, hol tartunk most... Egyébként 2 teljes órán keresztül fent volt a cím a táblán, szóval lehetetlenség, hogy ha elírta volna ne vegye észre. Szerinte ezt úgy kellett írni. Nem hiszem el, hogy egy magyar nyelv és irodalom tanárnő ilyen banális hibát eltud vagy egyáltalán elszabad, hogy kövessen, akárhány lába is van a lónak! :)
2012. szept. 26. 00:25
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező, ezen akadsz fel? Ha annyira zavart, miért nem szóltatok neki?

Egyébként: Más szemében a szálkát...

"eltud vagy egyáltalán elszabad"

Ez nem gáz?

2012. szept. 26. 01:21
 8/10 Alaque ***** válasza:
49%
Akkor gáz, ha pontot is tett a végére.
2012. szept. 26. 02:13
 9/10 Alaque ***** válasza:
81%

Egyébként utolsóval mélységesen egyetértek...

(OFF: Firefox helyesírás-ellenőrző meg aláhúzta nekem, hogy "utolsóval". :D)

2012. szept. 26. 02:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit gáz, de lehet, hogy csak véletlen volt. Az én magyartanárom egyszer azt írta fel: rabszódia (rapszódia helyett). A fél osztály mondta, hogy nem jó, de ő állította, hogy így kell írni :)
2012. okt. 8. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!