Szerintetek is nagyon gáz, ha a középsulis magyartanárnőm így írta fel a doga címet: " Tíz év mulva. "? Rövid u-val.
Errare humanum est, azaz "Tévedni emberi dolog."
Kicsit másképp: senki nem tökéletes, mindenki hibázhat.
De ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha rendszeresen követ el ilyen jellegű helyesírási hibákat, akár szórakozottságból / figyelmetlenségből, akár tudáshiány miatt, az valóban nagyon gáz. Szerintem udvariasan szóljatok neki, ha előfordul hasonló eset; ha normális, akkor nem fog megsértődni.
Üdv. :)
Ha a táblára, akkor nem - ő is lehet fáradt, illetve a táblánál állva az ilyen "ordító hibák" sem mindig tűnnek fel. Az én magyartanárnőm annak idején a "bicigli" szót írta az osztály legnagyobb derültségére. Meg lehet őt is érteni.
Ha ez rendre előfordul, vagy miután figyelmeztettétek, akkor sem ismerte be a hibáját, akkor "gáz".
Kedves kérdező, mit akarsz hallani? Vércikii, fúj tanár, ésmégővanfelháborodva ha nem tanulunk, minek figyeljek rá órán, nem tud ez semmit, stb...
Segítettem?
Kedves kérdező, ezen akadsz fel? Ha annyira zavart, miért nem szóltatok neki?
Egyébként: Más szemében a szálkát...
"eltud vagy egyáltalán elszabad"
Ez nem gáz?
Egyébként utolsóval mélységesen egyetértek...
(OFF: Firefox helyesírás-ellenőrző meg aláhúzta nekem, hogy "utolsóval". :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!