Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Aláírás normális?

Aláírás normális?

Figyelt kérdés

Üdv.

Az a problémám, hogy az aláírásaim sose hasonlítanak egymásra.

Nemtudom hogy ti hogy tudtok nem ugyanolyan de hasonló aláírást begyakorolni, mert nekem egyátalán nem megy :(

2012. szept. 15. 13:55
 1/7 Vaki75 ***** válasza:
84%
Egyén függő a dolog. Teljesen normális jelenség.
2012. szept. 15. 17:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Egy képzett grafológus meg tudja állapítani, hogy a minták közül melyik a tiéd. Nagyot nem tévedhetsz :)
2012. szept. 15. 18:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Én soha nem törekedtem arra, hogy ún. aláírásom legyen, ugyanúgy írok alá, ahogyan általános szöveget írok.

De nálam is előfordul, hogy nem teljesen azonosak az aláírásaim. De a lényeges vonásai, a jellegzetességei azonosak maradnak.

A Te aláírásaid nagyon különböznek-e egymástól?

Ilyenekre gondolok: a betűk dőlési irányai, a felső illetve az alsó hurkok nagysága, a betűk szorossága, a betűnagyság... Ha ezek nem jelentősen különböznek, akkor emiatt ne aggódj! És főképpen ne görcsölj!

:-)

2012. szept. 16. 07:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell aggódnod emiatt. Nem tudom, hány éves vagy, de a végleges kézírás sokszor csak felnőtt korra alakul ki, ha egyáltalán...

Én többféle kézírással is tudok írni: a teljesen szabályos gyöngybetűktől kezdve a különböző egyéni betűformákat használó "átlagos felnőttíráson" át a macskakaparásig; utóbbit időnként én magam sem tudom elolvasni. :P

Az aláírásommal hasonlóan állok: elvileg van két főtípus, gyakorlatilag pedig ezeknek több változata, amelyeknek használatát a körülmények befolyásolják.

Talán a szignóm a legegyszerűbb, mert az ugyanaz, csak a kivitelezés változó: szép vagy ronda. :D

Üdv. :)

2012. szept. 16. 14:11
 5/7 Alaque ***** válasza:
Na és az jobb, hogy az én aláírásomat meg egyszerű lemásolni? :)
2012. szept. 17. 11:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Hát, nálam nem hogy nem hasonlítanak, de teljesen mások.

Az tény, hogy a "kézírásom" megismerhető, hogy én írtam, de ha most alá kéne írnom valamit 3 helyen, teljesen máshogy nézne ki.

Még 2 hasonlót se sikerült írnom. Csak annyi a "nyugtató" infó, hogy tény hogy nem hasonlítanak max 10-15%-ban, de a kézirás nagyon az én írásom.

De mint mondtam nagyon változó. Még maga a betű is. a-nak hol van szára hol nincs, hol nagy gömb, hol nem.

2012. szept. 17. 14:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Mellesleg nagykorú vagyok, szóval így sem értem.
2012. szept. 17. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!