Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Sex vagy szex? Ti hogy írjátok?

Sex vagy szex? Ti hogy írjátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom ti h vagytok vele, de nekem elborul az agyam ha meglátom a "sex" szót:D Ha egyszer magyarok vagyunk, miért nem magyarul írjuk, "sz" betűvel? Nyilván nem ez a legnagyobb bajom az életben (mielőtt vki ezzel jönne), csak ha netán a kérdések közt nézelődök, minden másodiknál előjön ez a szó. Engem személy szerint idegesít az S betűs verzió. Ez olyan mintha azt mondanám h "Lemegyek a boltba bread-ért."

Titeket nem idegesít néha?:)

2012. jún. 12. 10:34
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
10%
én főzésnek hívom
2012. jún. 12. 11:35
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
szeksz
2012. jún. 12. 11:39
 13/22 anonim válasza:

Kedves #10. válaszoló

Soha nem mondtam, hogy "Hú sok hülye még írni sem tud, tanulhatnának tőlem!", mert tudom hogy vannak nekem is problémáim vele, de nem AKKORA hogy ne tudjam leírni egy kontinens nevét.

2012. jún. 12. 11:45
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha magyarul írok, "szex"-nek, ha angolul, akkor "sex"-nek, mivel így kell írni.

Amúgy az "breadért", és nem teljesen olyan azért.

2012. jún. 12. 13:24
 15/22 anonim ***** válasza:
Nekem annyira gáznak tűnik maga a szó, hogy inkább finomabb vagy durvább, alpáribb megfelelőjét használom.
2012. jún. 12. 15:08
 16/22 anonim ***** válasza:
52%
Nevetséges, amikor attól akarnak trendik lenni egyesek, hogy angolul írnak le bizonyos szavakat. (Vagy szimplán tudatlanság az oka.) Milliónyi példát lehetne hozni netről, újságokból, hirdetésekből, cégfeliratokból, tévéből stb.: szerviz helyett sevice, metró helyett metro, gírosz helyett gyros, diszkó helyett disco, klub helyett club, autó helyett auto, parti helyett party, retró helyett retro, termál helyett thermál, kóla helyett cola, infó helyett info, koktél helyett cocktail stb.
2012. jún. 16. 00:22
 17/22 delusion ***** válasza:
Mindkét szó nagyon idegesít, és nyilván szexet írok, ha a környezet ezt követeli meg.
2012. jún. 16. 14:34
 18/22 anonim ***** válasza:
34%
A sex-től rosszul vagyok én is.
2012. jún. 19. 01:12
 19/22 Meeszaaros ***** válasza:
A 16-ost kiegészíteném. Jó a párhuzam, de a retro/retró párost nem érzem idevalónak. Sokan összekeverik a retró szót retro- előtaggal, azért írják rövid o-val, nem sznobizmusból vagy trendiségből.
2012. jún. 27. 18:57
 20/22 anonim válasza:
0%
seksz
2012. jún. 27. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!