Nyelvtan feledat? Részletek lent.
Figyelt kérdés
Az a nyelvtan házim, hogy olyan szavakat kell keresni amik egybe- és különírva is mást jelentenek. Pl.:hét fő(7 fő), hétfő.2012. márc. 29. 14:43
11/21 anonim válasza:
Szerintem meg tök jó agytorna.
12/21 anonim válasza:
Nekem is tetszik, megpróbálok én is írni:
fog + ász
bor + só
csal + fa
nyelv + ész
bab + ázik
lép + cső
14/21 anonim válasza:
Na, ha már ennyire "eldurvult" a dolog, akkor nem hagyom ki a régi poént:
polip + ropi + lén --> polipropilén
Bocsika. :P
15/21 A kérdező kommentje:
Áhh a nyelvtan könyv kiadója dinkaa.....Mindenkinek nagyon köszönömmm!!! szereztetek nekem egy 5-öst!!! KÖSZÖNÖMM!!!
2012. ápr. 3. 14:02
16/21 anonim válasza:
Örülünk, de miért dinka a nyelvtankönyv kiadója?
Megírnád nekünk?
20/21 anonim válasza:
Nekem is nagyon tetszik, vitán felül az viszi el a pálmát. Gratulálok a szerzőnek. :)
De ha már itt vagyok, leírok egy másikat is, ami a poliposhoz hasonlóan nem saját szerzeményem, de tetszett:
Leng + és + Csilla + π -t + ás --> lengéscsillapítás
Még egy kis rajz is volt hozzá, melyen két emberke [Leng és Csilla] egy rakás π-t ásott (FB-on). :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!