Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogy mondjuk angolul, hogy...

Hogy mondjuk angolul, hogy várj egy percet?

Figyelt kérdés
köszi
2012. márc. 12. 18:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan úgy: "wait a minute".
2012. márc. 12. 18:14
 2/9 Shai-Hulud ***** válasza:
véjtaminit :-D
2012. márc. 12. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:
33%
És hozzáteszik, hogy please, mert rendkívül udvariasak.
2012. márc. 12. 19:03
 4/9 quotiens ***** válasza:
Én már hallottam úgy is, hogy 'just a minute'.
2012. márc. 12. 19:15
 5/9 Shai-Hulud ***** válasza:
A "just a minute" az azt jelenti "egy pillanat", vagy "csak egy perc". Nincs benne a várakozás szó.
2012. márc. 12. 19:18
 6/9 quotiens ***** válasza:
48%
Először is, nem azt mondtam, hogy úgy van, hogy 'just a minute', hanem csak hogy így is hallottam már angol anyanyelvűtől. Másrészt az indoklásod sántít, mert magyarul is mondjuk úgy, hogy "pillanat" és abban sincs benne a várni szó.
2012. márc. 13. 13:52
 7/9 anonim válasza:
100%
Amikor fordítunk, nem a szavakat fordítjuk le szó szerint, hanem a szöveg értelmét, így mindkettő szuper.
2012. márc. 15. 19:14
 8/9 Shai-Hulud ***** válasza:

quotiens

Ne harapj, nem mondtam, hogy helytelen lenne amit írtál. Csak pontosítottam, hogy mit is jelent.

És igen, MINDKETTŐT ugyanúgy lehet használni.

Nem értem, miért kell azonnal támadni?

2012. márc. 15. 20:32
 9/9 anonim ***** válasza:
54%
Mitöbb, a "wait a sec" vagy a "just a sec" is létezik. Ez ugye szó szerint a másodpercre, vagy a pillanatra vonatkozik, de lényegében ugyanazt jelenti. Most néztem még, a "hold on!" vagy akár "hold on a sec!" is valami hasonló jelentéssel bír asszem... Úgyhogy rengeteg lehetőséged van, pont úgy mint magyarul.
2012. márc. 16. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!