Ha ábc-sorrendbe rakom a megyéket, melyik jön hamarabb: Baranya vagy Bács-Kiskun?
Mondoshawan-nak van igaza:)
,, A magánhangzók rövid és hosszú változatát egyenlő értékűnek vesszük, a besoroláskor azonos betűknek tekintjük (pl.: április, apró)."
@ qkker:
Már megint lemaradtál egy körrel. :(
Pedig nem is olyan régen említettem én is a betűrendbe sorolást a 9. sz. alatti válaszom 2. bekezdésében; te az első bekezdésemre reagáltál csak, s ezek szerint annyira megdöbbentél, hogy nem is olvastál tovább? :P
Ld. itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__264410..
És akkor most 35 vagy 38 év? :P
" mondoshawan válasza:
Lepontozás előtt érdemes tájékozódni. A forrás pedig nem más, mint a Magyar Helyesírási Szabályzat "A betűrendbe sorolás" 14. d) pont."
Nem én pontoztalak le, amennyiben nekem szántad a kommented.
"Berta Wooster válasza:
@ qkker:
Már megint lemaradtál egy körrel."
Jó pap is holtig tanul!
35 vagy 38, de inkább a kettő között, már nem emlékszem pontosan a nyelvtanórákra, lányaim még nem iskolások, de majd tanulhatom újra velük.
qkker válasza:
Nem én pontoztalak le, amennyiben nekem szántad a kommented.
Nem rád gondoltam, hanem azokkal a lepontozókkal van bajom ,(sajnos elég sűrün előfordul) akik egzakt dolgokat kérdőjeleznek meg. A betűrendbe sorolás szabálya nem vélemény kérdése, és ha valaki lát egy olyan választ, mint amilyet én írtam, az legalább venné a fáradságot, hogy utánanéz, hátha ő tudta eddig rosszul. A jelenség a bosszantó, nem pedig, hogy alacsony lesz a %!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!