Vajon miért nem igénylik a mai fiatalok, hogy tudjanak és akarjanak helyesen írni?
Nem hiszem, hogy olyan bonyolult. Iskolában tanítják, vagy ha ez nem divatos, a számítógép elég jó segítséget nyújt az ellenőrzésben.
Egy-két élő példa-gyöngyszem:
"de ugye tood milyen jól megy ez a is kocsi megy vagy 160-180-at az bisztos"
"asztán majd ha 18-leszel akkor majd megnézem a kocsit a suliba xd vagy nem toom !!!:D"
Kedves Kristóf
hogy az off megjegyzéseiddel kezdjek: te az email címed nagy betűvel írod? Irreleváns abszolút. Meg az is, hogy mi a szakmám. Amúgy nem vagyok tanár, elég messze áll tőlem. És régebben használok számítógépet, mint gondolnád.
Kezdem megérteni, hogy milyen siralmas lesz a magyar írásbeliség, mire a mai tízen-, huszonéves korosztály kerül szignifikáns társadalmi helyzetbe...
A chat az elvileg privát, két ember között folyik, de egy hozzászólás, vagy beírás az elvileg képet ad az írójáról...
A felnőttet az különbözteti meg - többek között - a gyerektől, hogy, ha kell, saját magának húzza meg a fülét.
Hát, nem vagyok optimista... :) Bár tévednék.
Egyik előző válaszoló írta le, miért is baj, ha lusták vagyunk: mert már gondolkodni kell a szavak helyes leírásán... Vagyis már sokan ott tartanak, hogy az alap a rossz írásmód, és ha erősen odafigyel, és gondolkodik rajta, akkor le tudja (jó esetben) írni helyesen. Na, ez az igazán siralmas.
És amúgy ne mondja nekem senki, hogy plusz két karakter leütése olyan elképesztő sok időt vesz igénybe... Egyszerűen igénytelenség, ami pont azért katasztrófa, mert maholnap olvashatatlan lesz az írás. Nem csak itt, világviszonylatban ez a tendencia, az angoloknál talán még rosszabb is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!