Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mitől alakul ki a helyesírás?

Mitől alakul ki a helyesírás?

Figyelt kérdés
Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés, mert volt olyan iromány amiről nem tudtam elhinni, hogy komolyan gondolta az illető. Mindenki látott már normálisan írott szöveget, ha máshol nem, hát tankönyvekben, szóval el nem tudom képzelni, hogy miért nem lehet az írásjelek után szóközt tenni például.
2011. júl. 11. 05:46
1 2
 11/14 anonim válasza:
Engem a bocsát helyesírása akaszt ki leginkább. Híres, kevésbé híres írók könyveiben is többször láttam a bocsát szót, vagy változatát "bocsájt"ként... Pedig -j nélkül lenne a helyes...
2011. júl. 31. 17:18
 12/14 anonim válasza:
Én 11-es koromban megbuktam nyelvtanból. Jót tett. Pótvizsgára felkészültem, azt hibátlanul teljesítettem és most egyetemista vagy. Szükségem volt rá és sokakra szintén ráférne.
2011. júl. 31. 23:25
 13/14 anonim ***** válasza:

szerintem ha valakire szarnak a szülei,már magától is lehetne annyi esze hogy akkor sokat olvas

én is régebben rengeteget olvasgattam,ezért valahogy kialakult bennem hogy nyelvtan órán bár nem is tanultam meg a szabályokat,mégis amikor írok valamit már ösztönösen tudom,hogy hogy írjam helyesen

13L

2011. aug. 9. 12:02
 14/14 STALIN válasza:

juk? vagy lyuk? nem tudok helyesen írni! kérlek segítsetek!

szerintem közvetlen a tantestület a felelős a a gyerekek fejlődéséért.

2020. jan. 31. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!