Mi ez az új divat hogy ékezet nélkül szokás írni?
Telefon, nem magyar billentyűzet, nincs lehetőség átállításra (ne felejtsük el, azért a munkahelyen is lehet netezni... ó, persze ez csak urban legend, a melóban mindenki dolgozik, soha nem foglalkoznak a magánélettel, természetesen) - ezek a primer okok. Ha valaki magyar billentyűzetről, magyar billentyűzetkiosztásról nem használ ékezeteket, akkor van az van, amit Sir Butcher mondott, hogy sok MMO, játékok, amik az angol klaviatúrára alapozva nem vesznek be ékezeteket, tehát a játékos leszokik róla, vagy programozó (bár én eddig nem láttam olyan programozót, aki magyar billentyűzeten ne használt volna ékezeteket beszélgetés közben). Ha ez sem, akkor marad a "menőzés", mert "ez olyan trendi", "a chaten is így beszélnek".
Rá kell kérdezni az illetőnél, ha zavar, hogy ékezetlenül beszélget veled. Az is lehet, hogy az ékezetes betűk kiestek a billentyűzetéből. :) (Nekem a "v" romlott el egyszer, az ismerőseimet az őrületbe kergettem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!