Szövegértelmezés! Hogyan kell az alábbi mondatokat értelmezni?
Először is elnézést ha rossz kategóriába írtam a kérdést. Olvasok egy könyvet ez Vermes Gézától A qumráni közösség és a holt-tengeri tekercsek története.
Ebben van két egymásnak ellentmondó szakasz, amit kicsit nehezen tudok értelmezni, írnám hogy melyek azok.
1 "A régészet és a radiokarbon-datálás két oldalról is népszerűsítette azokat a kétségkívül ellentmondásos paleográfiai eredményeket, amelyeket sem a kéziratokban szereplő dátumok (Qumránban a datálást bizony nem ismerték), sem pedig külső ismertetőjelek nem támasztanak alá" (25. oldal)
2. "Ennél is fontosabb az, hogy egyetlen kézirat kivételével - Qahat testamentuma ugyanis a vártnál mintegy háromszáz évvel korábbi időpontról tanúskodik - a radiokarbon-datálás alátámasztja a paleográfusok által korábban javasolt datálást"" (26. oldal)
Ez nekem kicsit ellentmondásos. Ha azt írja a 25. oldalon hogy a paleográfiai eredmények kétségkívül ellentmodásosak, akkor hogyan támaszthatja alá a Radiokarbon vizsgálat a 26. oldalon a paleográfiai eredményeket?
Előre is köszönöm a választ
Üdv mindenkinek!
A kérdés már tárgytalan mert megtaláltam rá a választ, szóval csak szólok hogy nem kell már ide írni.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!