Miért terjedt el mostanában, hogy azt írják az emberek, hogy "magyar ország" "francia ország" "finn ország" kisbetűvel két szóba?
Figyelt kérdés
2011. márc. 30. 19:29
11/17 A kérdező kommentje:
"Valószinüleg ugyanazért, mint amiért " két szóba " két szóban helyett"
Ha az írás most keletkezik, akkor "két szóba" írunk valamit,
ha viszont mondjuk egy több hónapja megírt dolgot nézünk, akkor meg azt mondjuk, hogy "két szóban" van valami írva.
Helyesen mondtam.
2011. ápr. 1. 11:58
12/17 anonim válasza:
Nem kívánlak megsérteni, de NAGYON nem írtad helyesen. "Két szóban" lesz az.
13/17 anonim válasza:
Sajnos szinte már senki nem tud helyesen írni, és a neten terjedő mindenféle szövegek se segítenek, mert mind hemzseg a hibáktól.
14/17 anonim válasza:
"két szóba írjuk", "két szóban írt" mindkettő helyes.
15/17 anonim válasza:
Vanértelme a "magyar ország" kifejezésnek.
Amikor a törökök elfoglalták mohács után a Duna-Tisza közét és még egy ksi Dunántúlt és egy kis Tiszántúlt, három részre szakadt Magyarország. Ekkor keletkezett két magyar ország és egy egy hódoltság.
A két magyar ország a királyi Magyarország és az Erdélyi Fejedelemség volt. A hódoltságot nem lehetett országnak nevezni.
16/17 anonim válasza:
De én nem találkoztam finn ország meg francia ország furcsán írott kifejezésekkel.
17/17 anonim válasza:
Én még olyan értelmezést is el tudok fogadni, legalábbis a magyar ország ekintetében, hogy pl. Románia 7%-ban magyar ország, vagy hogy Szlovákia 10%-ban magyar ország. De persze nem Magyarország, amit egyesek esetleg sérelmeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!