Van értelme annak, hogy hozzánkig?
Figyelt kérdés
2011. febr. 14. 21:31
1/8 anonim válasza:
Nincs értelme, rossz.
Eljössz hozzánk? (a házunkba)
Eljössz a házunkig? (nem be a házba, csak a kapuig)
2/8 anonim válasza:
Nem hiszem, nagyon magyartalan...
3/8 anonim válasza:
értelme van, elvileg helyes is. de nem használjuk.
4/8 Arcky válasza:
Van értelme, csak ilyen szószerkezet nem létezik.
5/8 anonim válasza:
Ha nem lenne értelme, logikus h nem értenéd meg. Ahogy látom mindenki megértette, tehát értelme van, az már más kérdés h eléggé nyakatekert módon sikerült kifejezni. Ebben a formában roppant magyartalanul hangzik, de nem mondanám rá h feltétlenül hibás nyelvtanilag, csak ilyet nem használunk. De minden esetre érdekes! :)
Viszont az első válaszoló leírta h is nézne ki a kérdés használhatóbb fogalmazásban.
"életművész"
6/8 anonim válasza:
Én is úgy gondolom, ha már megértetted, nem éri a kérdés, hogy létezik-e.
7/8 anonim válasza:
Gondolom a legtöbb nyelvtantanár nem fogadná el, ha a gyerek ezt a szót fogalmazná valamilyen szövegbe. Először nem értettem, hogy mi az, hogy hozzánkig. Valahogy a logikámmal ellenkezett. De azért hozzá lehet szokni. Mondjuk a szövegkörnyezet azért biztos segített volna az értelmezésében. Ahhoz szerintem túl sokan használják, pontosabban túl sok találatot dob a google, hogy ne legyen értelme. Meg ha emberek egymás közti kommunikációban tömegesen alkalmazzák sikerrel. Lehet, hogy tényleg valami nyelvjárás-féleségben van ilyen.
8/8 anonim válasza:
Van egy lista szavakról, és egy részét mondjuk szótagolni kell. Megkérdezed: "Meddig kell?" "A "hozzánk"-ig"
Így van. De "hozzánk" értelemben ne használd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!