Kékvérűek? Honnan ered? (Inkább nyelvtan, mint helyesírás. )
Figyelt kérdés
Az lenne tehát a kérdésem, hogy a nemesekre használt "kékvérű" kifejezés honnan ered és mi a története?2011. febr. 6. 20:53
11/12 anonim válasza:
Szerintem a kékvérűség a hideg vérűségről szól.Annyit jelent ,H olyan dolgokat tettek ,valószínű a rangjuk értelmében,amit egy átlag ember nem tenne.
Ez a kékvérűség.A régi westernfilmekben is megfigyelhető ez a modor.Hoggadtság egy veszélyes pillanatban.Ehhez tartozik a póker is, ami ugyancsak a hidegvérűség logikája...
12/12 anonim válasza:
...amúgy szerintem a legtöbb kékvérű szexuális dolgokkal foglalkozik De véleményem az ,H kékvérűnek minden téren helyt kéne állnia.
A kékvérű szerintem valahol ott kezdődik a Pöti fickó az a francia répazabáló zöltségb uzi a Kötéltáncból.
De volna még ötletem a kékvérűségre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!