1 srác kérdése:
Ezt hogy kell írni szia vagy szija?
Figyelt kérdés
mert valaki igy valaki úgy írja2010. dec. 30. 10:39
3/14 A kérdező kommentje:
kösz xD
2010. dec. 30. 10:50
4/14 anonim válasza:
Sziaaaaa :D
Én néha írom úgy is hogy szija, de csak msn-en :D
6/14 anonim válasza:
szia; csak poénból írják "szija"-nak egyesek
7/14 anonim válasza:
Miután ez becézett szó, elvileg írhatnád bárhogy.
Az eredeti a "szervusz" (vagyis azt jelenti: szolga, latinul). Magyarul úgy mondták régen, hogy "szolgája", "alázatos szolgája", "alá'szolgája".
8/14 A kérdező kommentje:
ja oké köszi:d
2010. dec. 31. 09:52
9/14 anonim válasza:
Valóban írhatnád bárhogy, csak nem akárhogy helyes és nem akárhogy értik meg. :)
"szija"-ra nincs találat
10/14 anonim válasza:
Ha az i mellett másik magánhangzó is szerepel a szóban, akkor kiejtésnél nagyon gyakran betoldunk egy j-t, nem minden esetben, és ezt írásban nem kell jelölni.
Pl. fiú, dió...szia :D
De ha megfigyeled, én például a "Mi a baj"-t sem hallottam még senkitől úgy, hogy teljesen tagolva ejtse ki, mindenki "mijabaj"-t mond:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!