Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » A ,,lesz" a legyen szíves...

A ,,lesz" a legyen szíves rövidítése?

Figyelt kérdés

Nem olyan rég hallottam, hogy a ,,lesz egy pl: sültkrumpli", az a legyen szíves rövidítése.

Ez igaz?

febr. 7. 15:06
1 2
 11/16 BringaManó ***** válasza:
dehogy, ez baromság. (én is hallottam, de attól még az :-)
febr. 7. 20:20
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Volt egy kocsma az egyetemi városrészben.

Első éves koromban elmentünk az előadások után, és így rendeltem (kezdő ivó voltam, nem tudtam, hogy ez valaki szerint bunkóság).

Nem rossz szándékból mondtam így, introvertált keveset beszélő vagyok, ez volt a legrövidebb szóösszetétel, amivel lehetett közölni a kérésem.

Mindenki előtt lebszott a felszolgáló.

Nagyon kellemetlen volt.

Az után bojkottáltam a helyet.

Sok pénztől estek el, mert mindig átirányítottam a csapatot másik egységbe, mikor inni mentünk.

Később be is zárt az a hely.

febr. 7. 20:20
 13/16 BringaManó ***** válasza:
100%

"ez volt a legrövidebb szóösszetétel, amivel lehetett közölni a kérésem"

csak annyi a bibi, hogy ezzel nem KÉRÉST közölsz... (értem én, hogy te annak szántad, de hát nem csak azon múlik... lehet, hogy a pincér is dicséretnek szánta, amit mondott, csak nálad valamiért másképp csapódott le... ;-)

febr. 7. 20:42
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

"ezzel nem KÉRÉST közölsz."

Odajött a felszolgáló társasághoz és kérdezte, hogy ki mit kér, írta a papírjára.

Ha csak annyit mondtam volna, hogy "borsodi", akkor is tudta (tudnia kellett) volna, hogy mit akarok.

" lehet, hogy a pincér is dicséretnek szánta"

Ingerülten kb azt válaszolta, hogy:

"Nem lesz sör! Lószar lesz!".

Akkor kiderült, hogy a fickónak ez volt a heppje, hogy ha valaki lesszel rendel, akkor ezen lovagoljon.

Gondolom tetszett is neki, hogy fölényeskedhet egy 50 kilós kis gólyával szemben...

Lehet akkor kellett volna felállnom és kiséltálnom, de nem akartam különcködni, sem konfliktust.

Mai napig csak számomra fekvő szakmai jellegű dolgokban vagyok képes társaság előtt beszélni.

Ez 23 éve volt, sose fogom elfelejteni.

febr. 7. 21:00
 15/16 Senior Séf ***** válasza:
100%

"Fizetek, főúr, volt egy feketém."

Ezzel mi a bajod?

febr. 9. 18:18
 16/16 BringaManó ***** válasza:
38%
Kinek van vele baja?
febr. 10. 02:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!