Mi az "elveszíteni a fonalat" ellenéte?
Figyelt kérdés
Azt a kifejezést keresem ami annak az ellentéte, hogy elveszítem a fonalat, hasonlóan a fonál szóval (követni a fonalat?). Arra használnám, hogy tudom követni, hogy miről beszél a másik.
Úgy rémlik létezik valami ilyen kifejezés, de egyszerűen nem jut eszembe. Megfelel egyébként bármi szép kifejezés, ami hasonlót jelent.
szept. 10. 14:00
3/7 anonim válasza:
Lehet követni a fonalat (amikor érted, hogy miről van szó), elveszíteni a fonalat (mielőtt azon kapod magad, hogy már nem érted miről van szó), és fel lehet venni a fonalat (amikor újra elmagyarázzák, vagy kiderülnek egyéb részletek, és megint megérted, miről van szó).
4/7 veszettkecske válasza:
Tudom követni a szálakat, képben vagyok, nyomon vagyok, de még gondolkozok, mi jut eszembe.
6/7 anonim válasza:
Hasonló jelentéssel bíró és választékos kifejezésmódokat lehetővé tevő szóképek:
Ráérez az ízére.
Rákattan a témára.
Végre összeáll a teljes kép.
Meglátja a fényt az alagút végén.
A tévelygés vizeiről révbe ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!