Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Komolyan csak az lehet "értelm...

Komolyan csak az lehet "értelmiségi" aki tökéletesen helyesen ír magyarul?

Figyelt kérdés
Tegyük fel van egy ember. Nyelvtant mindig is leszarta de jó matekból, infóból és fizikából. Ezen a vonalon végighalad, egyetemen nem kérik a helyesírást ugyebár, megtanul angolul, (esetemben) románul és lassan kezd tanulni németül. Az nem lehet értelmiségi, mert a szaros anyanyelvén amit nem akart tanulni életében nem tud helyesen írni?
aug. 29. 21:42
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
77%

Gondoltam, hogy bele fogsz kötni.

Nézd: itt, most megmutattál nekünk egyrészt egy írásképet. Ez egy igénytelen ember írásképe, tele hibákkal.

Ezen kívül bemutattál egy viselkedést is. Ez egy igénytelen, gyengén nevelt ember viselkedése.

Ezen kívül a szokásos hozzáállás: mindenki más hibás, de te aztán nem!

Mint mondtam: nem tragédia. Lehet így élni (mivel javítani nyilván nem fogsz rajta, az igénytelen emberek nem akarnak dolgozni azon, hogy javulhassanak).

De azt tényleg ne várd, hogy ezek után bárki is jó véleménnyel legyen rólad.

Tudod, ez ezzel jár.

aug. 30. 12:34
 22/32 A kérdező kommentje:
Na akkor mondd el h mik a hibák, és mi a probléma az írásképemmel? :D
aug. 30. 12:51
 23/32 anonim ***** válasza:
68%

Na<VESSZŐ> akkor mondd el<VESSZŐ> h<OGY> mik <?hanyag fogalmazás> a hibák, és mi a probléma az írásképemmel?

Ezek csak az elemi hibák voltak.

Az írásképed meg általános hanyagságról árulkodik: minimális erőfeszítéssel hányjunk oda valamit, amit még 80-as IQ-val is elő lehet adni, és fel is lehet valahogy fogni.

Csak akkor azt nem értem, hogy mit akarsz te az értelmiségtől? Miért érdekelnek téged?

Jól írták le feljebb, hogy egy értelmiségi, a jó helyesíráson ÉS a megfelelő kifejezésmód mellett MÉG azzal is foglalkozik, hogy általában is értelmes legyen, amit ír, és ha lehet, akkor hasznos is. Tehát lehetőleg nem csak a minimumot dobja oda, aztán értelmezze mindenki más úgy, ahogy tudja.

Tényleg nem kötelező értelmiségnek lenni, sem pedig érteni őket. Így is lehetsz hasznos, például manapság nagyon megbecsülik a jó szakmunkásokat. Tényleg: te mihez értesz?

aug. 30. 13:05
 24/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm tanárúr! Nagyon hasznos, és értelmes volt a nyelvtanlecke. Azért írok hanyagul, és azért hányom oda a szavakat, mivel nem látom értelmét ezen az oldalon úgy írni, ahogy a nagykönyvben elvárják. Rakás magát értelmiséginek tartó, csiga ésszel rendelkező élettelen van itt, nehogy már őket tisztelném meg azzal, hogy úgy írjak, ahogy elvárná mindenki. Telefonon már unalmas, és idegesítő minden szir-szarra odafigyelni, és én még attól intelligensnrk és okosnak tartom magam, hogy te mint egy névtelen patkány burkoltan lehülyézel. Nagyon is jól teljesítettem iskolában, és egyetemen úgy szintén. Nem véletlen voltam szerintem ösztöndíjas, és nincs szükségem egy névtelen féreg véleményére és kioktatására. Magyarnak tartom magam, ezzel a nyelvvel kommunikálok a szüleimmel, nekik is minden felmenőjük magyar volt, a párom is magyar, és egyes barátaim is. Nehogymár te mondd meg nekem, hogy mi az anyanyelvem.

Remélem h hasznát veszed valahol a helyesirasodnak am, bár losz@rt nem érsz el vele, csak annyit hogy itt oktatod az "analfabéta" népet. Puszi és ölelést

aug. 30. 13:21
 25/32 anonim ***** válasza:
84%

"nem látom értelmét"

Megteheted, rendben van. De, mint írtam - ezek után hasonló válaszokat is várjál.

"te mint egy névtelen patkány","névtelen féreg"

Csak nem bírtad megállni mocskolódás nélkül. Hát, gratulálok. Osztogasd a jelzőidet nyugodtan. Szép, nőies lelked van, büszke lehetsz rá.

"nehogy már őket tisztelném meg"

Kíváncsi vagyok, kit tisztelsz te.

"intelligensnrk és okosnak tartom magam"

Hmm... e szerint nem értetted meg, amit írtam. Hát akkor ez van. Ennyire vagy intelligens és okos.

Meg főleg: normális.

"Magyarnak tartom magam"

Hát... nem látszik. Ha valóban így gondolnád, akkor odafigyelnél. A magyar nép nem a lustaságáról ismert.

Mindenesetre én szégyellem magam helyetted is.

aug. 30. 14:37
 26/32 anonim ***** válasza:
83%
Egyébiránt nyelvi igényesség: a munkám során idegennyelvként csak az angolt használom, vannak viszont németajkú barátaim, és ha nem vagyok biztos valaminek a helyesírásában, akkor utánanézek. Pedig nem az anyanyelvem, még csak szükség se lenne rá. Szimplán igényes vagyok mindenre, ami a kezem alól kikerül, legyen szó munkáról, írásról stb. Amihez a nevemet adom, az ha nem is hibátlan, mert nagyon messze állok a tökéletestől, de legalább jó minőségű. Nem vagyok hajlandó a nevemet adni igénytelen munkához.
aug. 30. 15:57
 27/32 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk nagyon komoly az elitellenség. Azzal együtt, hogy sokszor ezt a feszültséget az elit szítja. Az is igaz, hogy az értelmiség sokszor maga is okot ad a fenntartásokra. Az értelmiség nálunk nem a társadalom eleje, hanem a hatalom kiszolgálója, ezért irányában nem elég nagy a bizalom. A helyesírás pedig sok esetben teljesen esetleges. Nagyon sokan írnak szörnyen a vezető rétegben is, l. Skicc urat, az első enbert.
aug. 30. 18:22
 28/32 anonim válasza:
Nekünk anno azt mondta a magyartanárunk, hogy a matematika és a nyelvtan összefügg, tehát aki az egyikből jó, az a másikból is. Megfordítva: ha nem vagy jó nyelvtanból, matekból sem lehetsz igazán jó.
aug. 31. 23:37
 29/32 anonim ***** válasza:

Na, a kérdező válaszolni már nem tud.

De azért még búcsúzóul végigment, és minden egyes választ lepontozott.

Hadd érezze mindenki a törődést!

szept. 1. 00:12
 30/32 anonim ***** válasza:
Nálam nem.
szept. 3. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!