Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogyan helyes az írása Miskolc...

Hogyan helyes az írása Miskolc vagy Miskolcz?

Figyelt kérdés

márc. 2. 19:54
1 2
 11/20 BringaManó ***** válasza:
96%

Nem tudom, hova való ez a kérdés, de biztos nem ide, a Helyesírás-ba... A kérdező megnyilvánulásai is igazolják, amit #4 is írt: "megint egy kamu kérdés, ahol a kérdező a világon semmit nem akar megtudni, csak osztani akarja az észt."

(Talán a Kultúrá-ban a helye? Vagy ti tudjátok...)

márc. 3. 15:50
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

És jó eséllyel minden héten szembe fog jönni velünk ez a kérdés a kiemelt kérdések között, mint megannyi értelmetlen, tudománytalan fantazmagória, szisztematikusan rombolva a téma színvonalát.

Könyörgöm, tegyék át valami más témába!

márc. 4. 00:16
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem kell könyörgőre fogni!

Értelemben kellene érvelni 12-es alany!

márc. 4. 04:37
 14/20 BringaManó ***** válasza:
96%

#13: Komolyan kérdezem, és nem bántásból, kíváncsiságból: neked mi az anyanyelved?

Csak azért kérdezem, mert az írásaid alapján úgy tűnik, hogy nem magyar az anyanyelved, és lehet, hogy hatékonyabb lenne, ha a te nyelveden próbálnánk meg beszélgetni, hátha akkor legalább az egyikünk megértené a másikat... Esetleg alkalmazz fordítóprogramot oda-vissza, hátha az hatékonyabban tudja átültetni a gondolataidat a mi nyelvünkre, és viszont.

(Vagy az is megoldás lehet, hogy megkeresed a te országodhoz tartozó "GYK"-t, ott bizonyára a többség a te nyelveden beszél, így jobban megértenétek egymást.)

márc. 4. 07:38
 15/20 A kérdező kommentje:

14-es alany,nem velem van a baj maguk nem értik amit írok!

Én bölcső-ben ringtam!

márc. 4. 10:54
 16/20 BringaManó ***** válasza:
96%

Nem értem, milyen "baj"-ról beszél... Igen, nem érthető, amit ír, éppen ezért bátorkodtam érdeklődni az anyanyelve felől. Titok?...

Nincs semmi "baj", koncentráljon a kérdésre, esetleg fogadja meg a fenti tanácsaimat. Köszönöm.

márc. 4. 13:48
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt kérdező!

Mi nem alanyok vagyunk, hanem válaszolók.

márc. 4. 17:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A c-t régen cz-nek írák - csupán erről van szó.

Pl. utcza, czinege, Miskolcz.

márc. 6. 11:10
 19/20 Alex Fly ***** válasza:
83%
@18: az elég régen volt. Azóta mások a szabályok. De ahogy írtam, csak aazt kell megnézni, hogy a hivatalos dokume tumokon molyen formában szerepel: az az elfogadott és helyes írásmód...
márc. 6. 18:46
 20/20 anonim válasza:
100%
Régen nem volt magában c-betü hanem cz-vel jelőlték,ma már nem használják az írásokban inkább a személynevekben maradt fenn,mint a politikusok is Toroczkai,vagy Herczeg stb sok van ,de Miskolcz azt már nem használják,ezért szerintem hivatalos papíron hibának számít,de ha csak úgy írogatsz ezért nem esz meg senki! A Pécsen vagy Pécsett is hasonló az utóbbi a régi kifejezés de ezt még használják de ez elfogadott!(Úgy vettem észre aki kicsit okosabbnak akar látszani az használja a Pécsett,Kaposvárott,kifejezéseket😂)
márc. 8. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!