Miért terjedt el, hogy aki nem a szóelemző írásmódot használja, az egy buta proli?
Szerintem az eredeti kérdést fogalmazzuk kissé át! Jó-e az, hogy hazánkban a helyesírásnak szigorú, írott szabályai vannak? Ha pedig valaki nem ezen szabályok szerint ír, az egy fajta stigmatizáció arra, hogy na, ez se járt ki valami sok iskolát!
Az én véleményem az, hogy nem, nem jó. Kellemesebb hely lenne Magyarország enélkül. Ha egy angol úgy írja, higy “nite” a “night” helyett senki nem gondolja, hogy na ez mekkora paraszt!
Szóval én semmi jót, semmi értékeset nem találok pl. az ly-ban, vagy abban, hogy tudnunk kell, hogy azt, hogy “hagyjon békén” j-vel kell írni, azt meg hogy “higgye el” dupla gy-vel. Ez afféle autofellációnak tűnik, mint a zsidok 613 életszabálya, ami csak arra jó, hogy valamelyike biztos ne tudja szegény betartani és ettől tudjon lenni lelkifurdalása.
1: Elterjedt?
2: Ha bizonyos körökben el is terjedt, a népesség ~90%-át a valóvilág meg a tiktok, meg ilyesmik érdeklik, vagy megvan a maga valós problémája, és nem érdekli a szóelemző írásmód. Szóval marad egy ~10%, aki egymással vitatkozhat, hogy közülük ki a buta proli. XD
3: Szerintem ez egy nem létező probléma, de azért remélem, megfeleltem a szóelemző írásmódnak, mert nagyon a szívemre venném, ha pár ismeretlen buta prolinak tartana. XD
Aki így gondolkozik, az ügyvéd-közgazdász, vagy valamiféle "bullshit" gyártó munkakörrel rendelkező sznob.
Én mérnökként nem fogok 200k szavas Háború és békét írni senkinek se, leírom amit akarok kb 5, maximum 10 mondatban. Aki meg csak regényben tudja megfogalmazni a mondandóját, a lelke rajta, nekem nincs efféle dologra sem időm, se türelmem.
Igen, látom, hogy a többségeteknek a kérdést se sikerült felfogni, de azért egy gyors Wikipédiás önképzés után már osztjátok az észt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!