Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mér divat itt ien stilusban...

Mér divat itt ien stilusban irni és mér ciki a hejesirás és a pontok vesszők használata? Meik itteni hiba zavar legjobban? Vagy télleg tejesen mindegy?

Figyelt kérdés
Csak engem zavar hogy ötsoros mondatokat irnak irásjelek nélkül és mindenki arra hivatkozik hogy igy gyorsabb meg sietett és azér nem használ irásjeleket meg ekezeteket?
2010. okt. 18. 13:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

SMS és internetgeneráció.

Lesz ez még sokkal rosszabb is, és nemcsak a helyesírás területén.

2010. okt. 18. 17:17
 12/21 A kérdező kommentje:
Én is ebben az sms és internetgenerációban élek, mégis tudok értelmesen írni és beszélni, ez nem magyarázat a butaságra.
2010. okt. 18. 17:21
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg nem egyedi eset az enyém: magyar szakon végeztem, és a kutya nem törődött azzal, hogy kinek milyen a helyesírása, vagy helyesen használja-e a nyelvet. Így volt olyan csoporttársam, aki nákolt. Szerencsére nem tanított, de vannak olyanok, akik ennek ellenére bekerültek a gyerekek közé. Így az, hogy valaki tanár, még nem biztos, hogy mindent tökéletesen tud. Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, ha nem ismeri be, és nem néz utána.

Szerencsére én főként csak ezt a kategóriát nézem meg, itt kevesebb a hiba, mint mondjuk a "családi kapcsolatok"-ban. A hibák meg azok számára zavaróak, akik tudják, hogy hibás. Aki nem tudja, az nem veszi észre. Talán egy dolog mindenképp fontos lenne: olyan szöveget olvasni, ami nem az internetes fórumokon keletkezett, hanem szépirodalmi vagy szakszöveg, hiteles forrásból. Ugyanis minél többet látunk valamit leírva, annál inkább úgy rögzül. Ha ez helytelen, akkor úgy.

2010. okt. 18. 21:53
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó hozzászóló gondolatához még hozzáfűzném (16:05-ös vagyok), hogy valóban... én is minél többet olvasok fórumokat, annál szarabb a helyesírásom. Mikor még régen semmi problémám nem volt vele. Most meg néha meg kell néznem valamit, hogy hogy írják...
2010. okt. 19. 03:42
 15/21 anonim ***** válasza:
4%

Én sose tanultam magyarul szted honnan a sz@rból kellene tudnom mit hogy írnak? :(

17/F

2010. okt. 25. 20:51
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem bírom mikor az írja IJEN és ha szólsz neki az a válasz hogy, bocs siettem.
2010. okt. 26. 15:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

ó, az nagyon gáz xD (utolsó, ijen) akkor már inkább ne rakott volna oda semmit. Persze, sms-ben próbálok barátnak minél kevesebb karakterből(<160) álló szöveget elküldeni, de fórumon azért nem. Mások is olvassák, és véleményezik, például azért. (Jut eszembe szegény magyartanárnak még gimi 3. osztályában is el kell mondania, h a szöveget szerkesztjük BEKEZDÉSEKRE. Képesek egy egyoldalas szöveget 1, azaz egy bekezdéssel írni. Nekem ezt alsóban képesek voltak megtanítani...)

Amit suliban furcsa tényként tapasztalok az még az, hogy amikor fogalmaznak, saját szöveget írnak, akkor is sok embernek hármas a helyesírása :S Ha én alkotok szöveget, akkor igyekszem elkerülni azokat a szavakat, amiknek a helyesírásában esetleg nem vagyok biztos :D .

Még valami az -ikes igékhez: -ikes ige tényleg nem lehet alanyi ragozású, csak tárgyas (iszom). De már van meghatározás a -zikes igékre (zuhanyozik, autózik), amik állhatnak alanyi ragozásban (zuhanyozok, autózok).

Kicsit hosszúra sikeredett, no mindegy :)

2010. okt. 26. 21:13
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez nagyon divatos, ez a trendi, hiszen a korral haladni kell, aki nem ezt teszi, az begyöpösödött. Sajnos (?) én utóbbiak (szerencsére népes) csapatát erősítem, azokét, akik nemhogy nem hajlandóak, de nem is képesek átvenni eme dicső nyelvújítást - talán maradiság, talán mert begyöpösödött vagyok, vagy csak mert valamilyen szinten még bennem van az anyanyelvem tisztelete (vagy ezen szempontok vegyítése miatt), nem tudom.
2010. nov. 27. 15:36
 19/21 anonim válasza:
15%
Kérdező, te se tudsz írni, mit akarsz?!:D
2012. júl. 29. 23:09
 20/21 anonim ***** válasza:
A kérdező iróniát használt, kedves utolsó.
2013. jan. 11. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!