Melyik a legrövidebb szó a világon?
Az összes lándzsarázó (már bocsánat) törzset is beleértve?
Tessék: Hi ("háj")
"BIZTOS van, azért kérdezem"
Hány fogtömése van a Télapónak? BIZTOS van, azért kérdezem! :)
#7: "Mivel az olyan egybetűs szavak is, mint az "a", más nyelvekben mást jelentenek, értelemszerűen nem létezik olyan, amit a világon mindenki ért."
az nem volt a kiírásban, hogy mindenkinek _egyformán_ kell értenie... :-P
AZ, hogy "I" (angolul van, azt jelenti, hogy én).
A magyar legrövidebb szavunk pedig az, hogy "ő".
Na, akkor kezdem én.
Szerintem az "abc" az minden nyelvben ugyanazt jelenti, de mivel mozaikszó, ezért kérdéses, hogy versenyezhet-e.
"Szerintem az "abc" az minden nyelvben ugyanazt jelenti, de mivel mozaikszó, ezért kérdéses, hogy versenyezhet-e."
Ha például egy amerikainak vagy ausztrálnak mondod, ők egy tévécsatornát fognak értenj rajta.
Ami neked abc, az nekik alphabet.
#15: lehet, hogy jó válasz, csak milyen kérdésre? a tiédre biztos nem...
pl. az angol I-nál miért lenne rövidebb, mint az angol you? az egyik egy mgh. + egy msh., a másik egy msh. + egy mgh. ... (nyilván nem a legrövidebben leírt szóról beszélünk, ugye? legalábbis a feladatkiírásban nem volt szó erről.
de ha mégis így van, akor az "I" miért lenne rövidebb, mint az "a"?
és a magyar: az ő miért lenne rövidebb, mint az ó, az a, az e, az á?...
és miért lenne jó válasz a te kérdésedre ( = "Melyik a legrövidebb szó a világon? Amit mindenki ért.") az, hogy különböző nyelvek (különböző) legrövidebb szavait elkezdi sorolni?...
nem tudom, hogy hogy lehet nem lepontozni egy ennyire irreleváns választ.. ez nem tesióra, ahol már arra is jó jegy jár, ha legalább megpróbáltál felmászni a kötélre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!