Dorozsmai Molnár Ponty Nem necces ez így ebben a felállásban???
Tomiék szerint különírni mindent és persze szókezdő nagybetűvel, biztos ami biztos.
Véletlenül nem "Dorozsmai molnárponty" lenne a helyes neve? Vagy "Ponty dorozsmai molnár módra"? Vagy "A dorozsmai molnár pontya".
nem tudom, ezt miből gondolod (lehet, hogy van valami belső szokás egy cégnél?), de általánosságban szó nincs ilyesmiről, az ételnevek kisbetűsek. hol olvastad az ellenkezőjét?
az más tészta (;-), hogy az étlapon persze naggyal van, hiszen az ételek felsorolásában mindegyik külön sor, így a tételkezdő helyzet miatt nagybetűt kap (mintha mondat elején lenne), de amúgy, mondaton belül semmi ok erre (mármint ha nem tulajdonnévvel kezdődik).
ahogy ezekben a posztokban is láthatod:
vagy vö.: [link]
(Ha olyan "készételekre" gondoltál, mint a „Big Mac® McMenü®”, az egy cseppet más kategória ;-)
A kérdésemnél ott a link is ahonnan jött a kérdés ötlete. Az ott olyan mintha egy étlapon lenne, cím, a szavankénti nagybetűsítés is hibás.
Nem tudom miért ennyire igénytelenek, pedig nekik pozitív példát kellene mutatni.
Szerencsére vannak mások is:
"Címkéken, feliratokon gyakran előfordul az eredetileg kisbetűvel írt ételek nagy kezdőbetűs vagy csupa nagybetűs írásmódja is (utóbbi a figyelemfelkeltést szolgálja)."
Na ez az ami még irtandó.
"A kérdésemnél ott a link is ahonnan jött a kérdés ötlete."
azt láttam, nem azt kérdeztem, hogy honnan jött a kérdés ötlete, hanem hogy ez: "Minden készétel neve nagybetűvel kezdődik."
Tévedsz, az ételnevek nem tulajdonnevek.
Az pedig, hogy mit tartasz "irtandónak", szerencsére kevéssé érdekli azokat, akik hajlandóak más szempontokat is figyelembe venni, pl. a csupa nagybetűs írásmóddal semmi gond, ha valakinek úgy tetszik, akkor ennyi tipográfiai szabadsága minden étlapgyártónak van. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!