Miért használják ezt a szót hogy babás vagyok?
szerintem a terhesben van némi kellemetlenség-érzet (teher), a másállapot hülyén hangzik, a babát várok meg kiejtve hosszú/körülményes.
Mi is azt mondjuk, hogy babás. A születendő gyermek meg a pocaklakó. :)
egyébként meg nem mindegy????
Engem is idegesít, nem tudom, ki kezdte el. Hasonlóképpen hülyét kapok a "fürcsi", "cicizés" és "tejcsi" kifejezésektől.
Én azt használom, hogy "várandós".
Engem a "párom" kifejezés kerget az őrületbe, és ezzel még nagyon sokan így vannak. Mostanában fenemód divatos lett. Borzasztó, csöpögős, így a "párom", úgy a "párom", mi a "párommal"...
Miért nem lehet azt mondani helyette, hogy a kedvesem/férjem?
mert lehet nem a kedvese meg nem is a férje, amúgy nekem a kedvesem nem tetszik nekem a párom olyan semleges kifejezés, ha férjem lenne akkor tuti azt hazsnálnám. még az uram szót szoktam használni, mert az annyi kabaréban volt és nekem vicces.
de a pocaklakó is idegesít. de az még értelmesebb mint a babás vagyok.
Rövidítésként használják ezt a szót ezen az oldalon.Ez egy ugyan olyan egyezményes rövidítés mint a PÉ,hasszurka,barnázás,szopi,cici,tejcsi,babó.
Nem beszél mindenki így aki ide ezt leírja.Én is csak itt használom,rövídítési célzattal.
Elősször még körülményesen fogalmaztam aszongya hogy:a te gyermeked, a melled,a peteérésed,hasi fájdalom,barnás folyás.De mostanra rászoktam ezekre a rövidítésekre,gyorsabb így írni.
Szóval én sem vagyok debil,csak amit lehet rövidítenék már.
A babÓ szó Pont annyi betűből áll, mint a babA. Akkor miért kell ezt használni??? A várandós szó a legjobb szerintem is.
A párommal nincs semmi baj, főleg ha már nem vagy tini, vagy fiatalka, hogy a pasim, fiúm, barátom szót használd, de még nem is a férjed. Pl.30 éves nő szájából bután hangzana sz.tem bármelyik is. Vagy 30 körüli férfi szájából a barátnőm, a csajom, stb.
Babás vagyok, pocaklakó, én és a párom egyre megy: én ezeket még sose hallottam igazán intelligens ember szájából.
Vőlegényemmel ezt a párom kifejezést mindketten nevetségesnek tartjuk : azon poénkodtunk, hogy is kéne aláírni a nyaralási képeinket: a "párom és én itt meg itt"...stb.:-)És rajtam kívül még nagyon sok ismerősöm érzi ennek a párom kifejezésnek az erőltetett, kissé primitív, csöpögős mivoltát, visszásságát.
De akinek jól esik, használja nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!