A helyesírást párhuzamba vonod az intelligenciával?
Nem arra gondolok, mikor valaki el ír 1-1 szót, nem használ ékezetet, etc. Mikor konkrétan a mondatban több a hibásan leírt szó, mint a helyes. Akár Interneten, van hogy ezek alapján valakivel kétszer meggondolod, hogy neki állsz beszélni?
Nálam pl fb-n ha ilyet látok akár beszólásban, vagy "megmondó" emberként többször jön az ki, hogy ilyennel nem állok le eszmecserét futtatni, mert úgyis unintelligens. De persze ez lehet csak az én nézetem, ti mit gondoltok erről?
Nem tudom, én nem nagyon hallottam még „efbé”-ként ejtve, de ha te tényleg így ejted, akkor jól ragoztad.
Sajnos a rövidítéseknek ez a rákfenéje. Van, amelyik mozaikszót így ejtjük, valamelyiket megy úgy. Például a MÁV szót valóban úgy olvassuk ki, ahogyan a rendes szavakat szoktuk, vagyis „máv”-ként, de az ÁNTSZ rövidítést meg betűnként olvassuk ki, és nem „ánc”-nak, ennek megfelelően az „ÁNTSZ-ban” rangozás helytelen lenne. A te esetedben pedig mindkét alak lehet helyes kiolvasás.
Igazából én azokat hamarabb minősítem, akik nyelvtannáciskodnak (pláne úgy, hogy az ő helyesírásuk sem perfekt), és ezt érvként hozzák fel egy vita során. Az ilyen embereket képtelen vagyok emberszámba venni. Velem is előfordult már egy párszor, hogy egy adott szót ott és akkor rosszul írtam, de egyébként tudom a helyesírását (tipikus példa a muszáj-muszály), csak gépelve az ember hajlamosabb ezeket benézni. Ha ez alapján valaki degradálni kezd, azzal én sem beszélek szépen.
Vicces ez a kérdés így, hogy akadnak benne hibák.
Akkor szerinted te nem vagy intelligens? 😉🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!