Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért van az hogy amikor...

Miért van az hogy amikor mondjuk egy kocsmában vki wc-re megy, és bekopog és amikor foglalt azt a választ mondjuk hogy: "Vannak bent"? (a többesszám a bajom)

Figyelt kérdés
értitek a problémám? tehát miért mondjuk többesszámban mikor mindenki tudja hogy (jo esetben) egy ember van bent. és tudom hogy hülyén hangzik az hogy "van bent" de ugyanugy elterjedhetett volna ez is, mint az hogy "vannak bent", amiben én semmilyen logikát nem látok. amugy mikor erre rájöttem azóta mondom midig az h: Foglalt :D
2010. aug. 20. 16:48
1 2
 1/20 anonim válasza:
100%

micsoda problémák...

szerintem a magázódás miatt. A "van bent?" az hogy hangzik már? :D

2010. aug. 20. 17:13
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb válasz, a foglalt, de aki bekopog, az ritkán kérdez. Azt nem mondhatom, hogy én vagyok bent, mert nem tudja, hogy ki vagyok én. Megkérdezi, hogy vannak bent, a válasz: igen vannak bent, és azért ezt mondják, mert a wc-ben több fülke is van, így az egyikben és a másikban is vannak, ha foglalt, tehát: vannak bent.

Tök hülyén hangzik ez a magyarázat, de nekem így logikus.

2010. aug. 20. 17:21
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig is azt mondtam,és mondom,hogy vagyok. Épp azért amiért te is értelmetlennek tartod a többes számot.
2010. aug. 20. 17:30
 4/20 A kérdező kommentje:

utolsónak KÖSZÖNÖM :D:D:D

elsőnek...nem "micsoda problémák" hanem tudtommal ez oldal azért van hogy ilyen kérdéseket feltegyünk, amúgy meg miért válaszoltál ha ez neked nem probléma, és végül ez nekem NEM probléma csak érdekelt h mások is észrevették-e ezt már, és h mások mik gondolnak erről

ennyi, köszönöm.

2010. aug. 20. 17:45
 5/20 anonim ***** válasza:
71%
A "van bent valaki" a legideálisabb szerintem... legalább is én ezt használom.
2010. aug. 20. 17:45
 6/20 anonim ***** válasza:
52%
Bocsi kérdőbe akartam, tehát "Van bent valaki?"
2010. aug. 20. 17:46
 7/20 anonim ***** válasza:
85%

A kérdésedben benne van a válasz! A KOCSMA miatt van az egész.

A kocsmában annyit isznak az emberek, hogy kettőt látnak, így a többes szám használata abszolút indokolt.

2010. aug. 20. 17:47
 8/20 anonim ***** válasza:
53%
Utolsónál a pont. =))
2010. aug. 20. 17:51
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
A magyar nyelv a többesszám harmadik személyt használja általános alanynak. Vagyis ezt használják olyankor, amikor nem tudják/akarják pontosan megnevezni az alanyt.
2010. aug. 20. 18:01
 10/20 anonim ***** válasza:
Látom el vagytok xD Nem egyszerűbb csak simán köhögni, megköszörülni a torkod? Nálam mindig is ez volt az alapértelmezett...
2010. aug. 20. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!