Miért van az hogy amikor mondjuk egy kocsmában vki wc-re megy, és bekopog és amikor foglalt azt a választ mondjuk hogy: "Vannak bent"? (a többesszám a bajom)
micsoda problémák...
szerintem a magázódás miatt. A "van bent?" az hogy hangzik már? :D
A legjobb válasz, a foglalt, de aki bekopog, az ritkán kérdez. Azt nem mondhatom, hogy én vagyok bent, mert nem tudja, hogy ki vagyok én. Megkérdezi, hogy vannak bent, a válasz: igen vannak bent, és azért ezt mondják, mert a wc-ben több fülke is van, így az egyikben és a másikban is vannak, ha foglalt, tehát: vannak bent.
Tök hülyén hangzik ez a magyarázat, de nekem így logikus.
utolsónak KÖSZÖNÖM :D:D:D
elsőnek...nem "micsoda problémák" hanem tudtommal ez oldal azért van hogy ilyen kérdéseket feltegyünk, amúgy meg miért válaszoltál ha ez neked nem probléma, és végül ez nekem NEM probléma csak érdekelt h mások is észrevették-e ezt már, és h mások mik gondolnak erről
ennyi, köszönöm.
A kérdésedben benne van a válasz! A KOCSMA miatt van az egész.
A kocsmában annyit isznak az emberek, hogy kettőt látnak, így a többes szám használata abszolút indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!