A nincsmit külön vagy egybe van? Nincsmit, vagy nincs mit?
Figyelt kérdés
2021. febr. 21. 19:23
2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2021. febr. 21. 19:28
3/13 anonim válasza:
5/13 BringaManó válasza:
#3: az remek:
"A megadott bemenetre automatikus eszközeinkkel sajnos nem tudtunk megfelelő tanáccsal szolgálni."
6/13 Csomorkány válasza:
#3: érdekes, pedig számomra evidens. Jó, nem a kérdezőt akarom bántani, nekem is rengeteg külön- és egybeírási problémám van, de ez pont nem ilyen. Érdekes, hogy a helyesiras.mta.hu megbukik vele...
7/13 BringaManó válasza:
én inkább arra mondanám, hogy "megbukik", amikor hülyeséget válaszol (és millió ilyen van).
ha a gép megmondja, hogy neki a kérdés magas, az nagyon dicséretes :-)
(általában persze ez lenne a minimum, de sajnos az MTA-szoftver esetében már ennek is örülni kell)
9/13 Csomorkány válasza:
#7: hát, ez is egy megközelítés :-) Nekem most a frusztrációm az MTA szoftverrel a "véghez visz" vagy "véghezvisz"
10/13 Csomorkány válasza:
scafi: azért fölfoghatnád anakoluth-nak :-) Úgy értette, "különírjuk vagy egybeírjuk", csak az "írjuk"-szót nem írta ki, ami stilisztikailag jogos döntés egyszerű kérdőmondatnál, ami nincs hosszabb írott szövegbe ágyazva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!